hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ormanda 'barkod' sistemi

    Ormanda barkod sistemi
    expand

    Ormanda 'barkod' sistemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'nce projelendirilen uygulama doğrultusunda Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında odun elde edilebilecek değişik ağaç türleri, barkod sistemi ile standartlaştırılacak.
    Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, pilot bölge seçilen Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Pürenkaya İşletme Şefliğinde barkodlama eğitimi yapıldığı belirtildi. Gerçekleştirilen eğitime, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Başkan, İşletme Müdürü Bekir Değirmenci ve Şube Mühendisi Eyüp Ünaldı, işletme şefleri ile yeni göreve başlayan sözleşmeli orman mühendislerinin katıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Uygulama için seçilen Pürenkaya İşletme Şefliği 69 numaralı bölmede barkadloma damgasıyla beraber standardizasyon tekniğine göre üretilen metre küp odun elde edilebilen değişik ağaç türlerinin her bir başına barkodlama işlemi yapıldı. Bu işlem tabletteki orbis mesaha kısmına aktarılarak uygulamaya devam edildi" denildi.
    Konuyla ilgili bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı ise, "Pilot uygulaması başlatılan barkodlama uygulamasının sağlayacağı AR-GE süreci sonunda gelişimini tamamlayıp, tüm bölgeye uygulandığında, işgücü ve zamandan tasarrufu yapılmış olunacaktır. Ormandaki değişik ağaç türlerinin takip ve kontrolünde hassasiyet artacak, alıcı kuruluşlara da birçok avantaj sağlayacaktır. İnşallah bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow