hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma araç sürücülerine eğitim

    Özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma araç sürücülerine eğitim
    expand

    Özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma araç sürücülerine eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, vatandaş memnuniyetinin artırılması için Özel Halk Otobüsü (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araç (ÖTA) sürücülerine, 'Kişisel Gelişim Eğitim Semineri' verdi.
    Ankara Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) Esnaf Odası ile Sınırlı Sorumlu Şehir İçi ve Mücavir Alan Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi iş birliğiyle gerçekleştirilen seminerde, sürücülere vatandaşlarla etkili iletişim kurma, motivasyon teknikleri, stres ve öfke kontrolü ile nezaket kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Seminer, EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanlığı, Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından verildi. Uzun yıllardır psikoloji ve kişisel gelişim üzerine eğitim veren akademisyen ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, 500 ÖHO sürücüsüne verdiği interaktif eğitimde önemli paylaşımlarda bulundu. Tiyatro oyunuyla anlatımlarını destekleyen Dökmen, sadece sürücülerin değil vatandaşların da eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi sürücülerin eğitimi için bu seminerleri düzenliyor fakat halkın da eğitilmesi gerekiyor. Herkesin kurallara uyması gerekir. Saldırgan olmamamız gerekir. Lisan-ı münasiple konuşacağız. Bunu sürücüler ve vatandaşlarda öğrenmelidir” diye konuştu.
    Özel Halk Otobüsü şoförleri ile Özel Toplu Taşıma Araç sürücülerinin motivasyonlarını güçlendirmek kadar vatandaşların isteklerini de dikkate aldıklarını belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, ALO 153 Mavi Masa'ya gelen talep ve şikâyetlere önem verdiklerini söyleyerek, "Toplu ulaşımda verilen hizmetlerin iyileştirilmesi için yoğun çalışma içindeyiz. Belediyemiz çağrı merkezi ALO 153 Mavi Masa başta olmak üzere tüm iletişim kanallarından gelen istek ve şikâyetler belediye yetkililerince değerlendirilerek gereği yapılmaktadır. Bu kapsamda özellikle Özel Halk Otobüsleriyle ilgili olarak vatandaşlara kaba davranmak, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza karşı hoş olmayan tavırlar sergilemek gibi şikâyetler geliyor. Değerli arkadaşlar araç kullanırken, o vatandaşın yerine kendinizi koymanızı istiyorum. Eşiniz, çocuğunuz, anneniz, babanız olabilir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow