hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK elebaşıları gençleri ölüme gönderiyor

    PKK elebaşıları gençleri ölüme gönderiyor
    expand

    PKK elebaşıları gençleri ölüme gönderiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA, (DHA)- TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonlarıyla bitme noktasına gelen terör örgütü PKK elebaşılarının, cezaevlerindeki teröristleri ölüm orucu eylemlerine yönlendirerek dağda az sayıda kalan teröristleri motive etmeyi amaçladıkları belirtildi.
    Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; terör örgütü PKK’nın sözde liderleri, içinde bulundukları çıkmazın ve çözülmenin çaresizliğini yaşıyor. Terör örgütüne katılımın durması, gün geçtikçe artan firarlar ve teslimlerin önüne geçmek için PKK elebaşılarının, cezaevlerindeki teröristleri ölüm orucu eylemlerine yönlendirerek dağda az sayıda kalan teröristleri motive etmeyi amaçladıkları bildirildi.
    Örgütün sözde liderleri, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Mustafa Karasu'nun, eylemlerde öne sürülüp ölüme gönderdikleri çocuklar ve gençler gibi, cezaevlerindeki teröristleri de ölüme göndermekten tereddüt etmediği bildirildi.
    Örgütteki kadın teröristlere taciz ve tecavüzde bulunan Mustafa Karasu'nun, cezaevlerinde tutuklu bulunan ve Avrupa’da yaşayan özellikle genç yaştaki terör örgütü mensuplarının ölüm orucu eylemlerine yönelmelerini istediği, konuyla ilgili terör örgütünün yayın organlarından da propaganda faaliyetleri yaptırdığı kaydedildi. Ancak, güvenlik kaynakları, terörist elebaşlarının nereye giderse gitsin, kaçınılmaz sonlarıyla mutlaka karşılaşacakları belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow