hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polatlı'da su kesintisi

    Polatlıda su kesintisi
    expand

    Polatlı'da su kesintisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Ankara'nın Polatlı ilçesinde su temini sağlayan ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle 2-3 Ocak 2020 tarihleri arasında su kesintisi uygulanacağını açıkladı.
    ASKİ tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ana isale iletim hattında yaşanan arıza nedeniyle ilçeye 2 Ocak Perşembe saat 08.00'den 3 Ocak Cuma günü saat 17.00'a kadar su veremeyecek. Yüzükbaşı İçme Suyu Tesislerinden Polatlı İlçesine su temin edilen 1200'lük çelik boruda meydana gelen arızanın giderilmesi için ASKİ ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden yetkililer, arızanın giderilmesinin ardından ilçeye 3 Ocak Cuma günü saat 17.00'den itibaren su verilmeye başlanacağını kaydetti. ASKİ, Polatlı'da yaşayan vatandaşların su kesintisinden etkilenmemesi için tankerlerle ilçeye su takviyesinde bulunuyor.
    ACİL POLATLI İLETİM HATTININ YAPILMASI GEREKİYOR
    ASKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Polatlı ilçesinin içme suyunun 83 kilometre mesafedeki Yüzükbaşı mevkiinde açılan kuyulardan sağlandığı belirtilerek, "İletim Hattı 1993 yılında İller Bankası tarafından inşa edilen 1200 mm çaplı ve 83 kilometre uzunluğunda çelik boru hattından oluşmaktadır. İnşaat sırasında katodik koruma yanlış bağlandığı ve elde edilen kuyu suyu korrozif özellikte olduğu için boru hattı erkenden yıpranmış olup sık sık arızalar meydana gelmektedir. Diğer taraftan mevcut kuyuların hem verimi düşmüş hem de tuzlanmalar meydana gelmiştir. Hattın yenilenmesi için mevcut finansman kaynakları yetersiz kalıyor. Bu nedenle hattın yapımı için acil olarak kredi temini gerekiyor. Bu konu daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek, reddedildi. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi, bu bölgedeki boru hattını en kısa sürede kendi öz kaynaklarıyla yapacak. Planlı olmayan su kesintisi nedeniyle vatandaşlarımızdan özür dileriz" denildi.
    Polatlı ilçesine iki gün süreyle su verilemeyecek yerler ise, şu şekildedir; "İlçe Merkez Mahalleleri; Cumhuriyet, Çamlıca, Esentepe, Fatih, Gazi, Gülveren, İstiklal, Kurtuluş, Mehmet Akif, Şehitlik, Şentepe, Yeni ve Zafer Mahalleleri. Kırsal mahalleler; İğciler, Karailyas, Beylikköprü-Eskipolatlı, Karahamzalı, Kocahacılı, Gümüşyaka, Karapınar, Basri, Ömerler, Sazılar ve Yassıhöyük Mahalleleri."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow