hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisten kaçak sigara ve tütün operasyonu

    Polisten kaçak sigara ve tütün operasyonu
    expand

    Polisten kaçak sigara ve tütün operasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri yaptıkları operasyonda Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Kıbrıs gibi ülkelerden temin edilerek kaçak yollarla Türkiye'ye getirilen gümrük kaçağı tütün ve elektronik sigara ürünleri ele geçirdi. Olayla ilgili 7 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

    Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), Antalya genelinde Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Kıbrıs gibi ülkelerden temin edilerek ülkeye sokulan kaçak sıkıştırılmış ve ısıtılmış tütün ile bu tütünlerin tüketilmesinde kullanılan elektronik sigara makinelerinin ticaretini yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon gerçekleştirdi.

    Ekipler, tespit ettikleri 2 alışveriş merkezindeki tütün satış yerleri ve marketler ile şüphelilere ait 2 araç ve 8 adreste aramalar yaptı. Aramalar neticesinde 3 bin 634 paket gümrük kaçağı elektronik sigara tütünü, 1792 sigara sarma kağıdı, 618 paket gümrük kaçağı sigara, 34 elektronik sigara makinesi, 10 elektronik sigara makinesi şarj aleti, 62 elektronik sigara makine temizleme aparatı, 20 elektronik sigara kartuşu, 10 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirildi. KOM ekipleri, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan 7 kişiye adli işlem yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow