hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus heyet, Beslan anıt çeşmesine çelenk bıraktı

    Rus heyet, Beslan anıt çeşmesine çelenk bıraktı
    expand

    Rus heyet, Beslan anıt çeşmesine çelenk bıraktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haluk KARAASLAN/ANKARA, (DHA)- RUSYA Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Aleksandr Sotniçenko ve Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın (Rossotrudniçestvo) Türkiye Temsilciliği Başkan Yardımcısı Roman Penkin, Kuzey Osetya Cumhuriyeti’nin Beslan şehrinde 2004 yılında meydana gelen okul saldırısında ölen 333 kişinin anısına Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Poyrazlı köyünde dikilen 333 fidanlık koru ve anıt çeşmeyi ziyaret ederek, anıta çelenk bıraktı. 
    Rus heyet ilk olarak Yozgat Valisi Ziya Polat’ı ziyaret etti. Heyet, Kuzey Osetya Devlet Başkanı Vladimir Bitarov tarafından yazılan teşekkür mektubunu Yozgat Valisi Ziya Polat, Alan Kültür ve Yardım Vakfı Başkanı Sadrettin Kuşoğlu ve Poyrazlı Köyü Muhtarı Hüseyin Şahingöz'e takdim eti. Rus Kültür Ateşesi Sotniçenko ve Rus heyet daha sonra Poyrazlı Köyü'ne hareket etti. Burada bulunan Beslan korusu ve anıt çeşmeyi ziyaret eden heyet, anıt çeşmeye çelenk bırakarak, Beslan'da yaşanan acının unutulmadığını hatırlattı. 
    'BESLAN RUSYA İÇİN BÜYÜK TRAJEDİ OLDU'
    Rusya Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Aleksandr Sotniçenko, "Beslan terörist saldırısı bütün Rusya için çok büyük bir felaket oldu. Beslan'da teröristler özellikle okul ve çoçuğu hedef alarak saldırılarını gerçekleştirdiler. 2004 yılında Rusya’nın her tarafından yardım kampanyaları düzenlenerek, Beslan’a gönderildi. Beslan saldırısı Rusya içinde büyük trajedi oldu. Dünya'nın pek çok ülkesinde Beslan anıtları yapıldı ama Türkiye'dekini kimse pek bilmiyor. Ben bu anıtı ve Türkiye’dekilerin duyarlılıklarını Rusya’da tanıtmak istiyorum. Türkiye’deki insanların Beslan saldırısında ölenleri kendi kayıpları olarak hissettiklerini anlatmak istiyorum. Bu anıtlar sayesinde insanlar terörist saldırıları hatırlayacaklar ve terörizme karşı savaşacaklar" dedi. 2017 yılında Beslan çocukları için, Poyrazlı Köyü'nde dikilen hatıra ormanına anıt çeşme yapmak için bir grup genç bisikletle Osetya'dan yola çıktığını anlatan Sotniçenko, gençlerin 2 ay boyunca Poyrazlı köyünde kaldıklarını ve anıt çeşmeyi kendi elleriyle yaptıklarını söyledi. 

    FOTOĞRAFLI 

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow