hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seğmenler Parkı'ndan 323 kilo atık çıktı

    Seğmenler Parkından 323 kilo atık çıktı
    expand

    Seğmenler Parkı'ndan 323 kilo atık çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla Seğmenler Parkı’nda 'Dünya Temizlik Günü' etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, toplam 323 kilogram atık toplandı.
    Türkiye'de 72 ilde, dünyada ise, 169 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen '21 Eylül Dünya Temizlik Günü' kapsamında Ankara’da da çevre temizliği yapıldı. Seğmenler Parkı'nda bir günde cam şişeden plastik ambalaja ve sigara izmaritine kadar çok sayıda atığı toplayan gönüllüler toplamda 323 kilogram atık toplayarak, çevre temizliği gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçirilen 'Sıfır Atık' projesine de destek veren gönüllüler, parka gelen vatandaşları da çevre bilinci hakkında bilgilendirdi. 'Let's do it' (Hadi Yapalım) sloganıyla ilk kez 2008 yılında Estonya’da bir grup tarafından sivil toplum hareketi olarak başlatılan ve dünya geneline yayılan temizlik günü, Türkiye'de de büyük bir farkındalık yaratma etkinliğine dönüştü.
    Temizlik etkinliğine katılan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, "Dünyada çevre kirliliğinden dolayı yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Çevreye duyarlı toplum haline gelmemiz için hep beraber çalışmalıyız" dedi.
    Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berkay Gökçınar da, "Bu etkinlik sayesinde çevrenin ve doğanın temiz tutulmasına yönelik farkındalık kazandırılıyor. Dünyanın en önemli sorunlarının başında çöp geliyor. Hep birlikte çözüm üretelim evimize gösterdiğimiz özeni çevre için de gösterelim" diye konuştu.
    Her yaş grubunun yoğun katılım gösterdiği temizlik etkinliğinde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cem Şahin ise, "Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu kampanyaya destek veriyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow