hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Simit camekânı yerleri sahiplerini buldu

    Simit camekânı yerleri sahiplerini buldu
    expand

    Simit camekânı yerleri sahiplerini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere hazırlanan 'simit camekânı yerleri' kura çekiliş ile belirledi.
    Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde noter huzurunda düzenlenen ve sosyal medya hesapları ile YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişinde, bu yıl 150 engelli vatandaşa simit satış yeri ve camekânı verildi. Simit camekânı alıp işletmek için başvuruda bulunan 986 engelli vatandaş arasından, Akyurt 2'nci Noteri Başkatibi Tuncay Kubat'ın huzurunda bilgisayar ortamında çekiliş yapıldı. Çekiliş sonucunda belirlenen 150 engelli vatandaş, 20 Ocak'tan itibaren yeni yerlerinde satışa başlayacak. Bir yıl boyunca sahip olacakları satış yeri ve camekânları ücretsiz kullanacak olan engelliler, Halk Ekmek Fabrikası görevlileri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından denetlenecek.
    Törene katılan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Dervişoğlu, hem engelli vatandaşların hem de ailelerinin maddi kazanç sağlamalarını amaçladıklarını belirterek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın 'Engelli vatandaşlarımızın önüne çıkan her engeli birlikte aşacak, her konuda destekçileri olmaya devam edeceğiz. Başkent Ankara engelli dostu olacak' sözünü kendi sözümüz kabul ettik. Siz değerli kardeşlerimize engel değil destek olmalıyız. Hepimiz birer engelli ya da engelli adayıyız. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow