hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Statları ve salonları spor liselerine dönüştürecek protokol imzalandı

    Statları ve salonları spor liselerine dönüştürecek protokol imzalandı
    expand

    Statları ve salonları spor liselerine dönüştürecek protokol imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nesrin AYDIN- Haluk KARAASLAN/ANKARA, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle eğitim kurumlarına ait olanlar dahil tüm spor tesisleri, karşılıklı olarak halkın kullanımına açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, statları ve salonları spor liselerine dönüştüreceklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise "Sporu eğitimin bir parçası haline getirdiğimizde, gelecek adına kazanımlarımız güçlü olur" dedi.
    Ankara'da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak, öğrencilerin spor aktivitelerine erişiminin sağlanması, yeteneklerin erken keşfedilmesi ve sporun tüm topluma yayılması amacıyla iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. Programda konuşan Bakan Kasapoğlu, amaçlarının, okullarda yeterli altyapıyı oluşturarak, öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerini sağlamak olduğunu belirtti. Spor tesislerinin tüm eğitim camiasına açık tutulmasını sağlayacaklarını kaydeden Kasapoğlu, "Statlar, salonlar ve tesislerin uygun olanlarını spor liselerine dönüştüreceğiz. Okullarımızda sadece öğrencilerin değil eğitim görmeyen, eğitim dışında olanların da faydalanmasını sağlayacağız. Mahallenin kadınları, gençleri, tüm insanlara okulları, eğitim saatleri dışında açacağız. Okullarımızı gençlik merkezleri olarak hizmete sunma çerçevesinde çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu. 
    Bakan Selçuk ise zihinsel gelişimin yanı sıra bütünsel gelişimin de önemli olduğunu vurguladı. Çocukların bağımlılıktan uzaklaşmasının ve takım çalışması öğrenmesinin sporla sağlanabileceğini belirten Selçuk, şunları söyledi:
    "Çocukların birçok beceri setini sporla öğrenebilmesi mümkün. Sporu eğitimin bir parçası haline getirdiğimizde gelecek adına kazanımlarımız güçlü olur. 19 Mayıs ve 23 Nisan yaklaşıyor. Bunlardan önce böyle bir şeye imza atıyor olmak bizim için değerli. Eğer biz bu protokolü hakkıyla ortaya koyabilirsek, fazlasıyla verim alacağımızı ümit ediyorum. Daha önce de bazı imkanlar, kurumlar ve kuruluşlar vardı. Fakat şu an da yaptığımız şey o kadar değerli ki bu kaynakların yönetiminde yeni bir strateji koyuyoruz. Bu protokolle çocuklar ve gençler ortak bir geleceğe doğru yönelmiş olacak. El ele vererek atmış olduğumuz bu adımla inşallah sağlıklı nesiller yetiştireceğiz."
    Konuşmaların ardından iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile iki bakanlık, spor liselerine yönelik ulusal ve uluslararası müsabakalar düzenleyecek, spor tesisleri karşılıklı kullanıma açılacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow