hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TARNET tarımın en büyük temsilcisi oldu

    TARNET tarımın en büyük temsilcisi oldu
    expand

    TARNET tarımın en büyük temsilcisi oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'de, tarımın ve teknolojinin gelecek değerine odaklanarak faaliyetlerine 1996 yılında beri devam eden TARNET, girişimci-yatırımcı ilişkilerinin gelişimi için her yıl hazırlanan Türkiye Bilişim Sektörü'nün ilk 500 şirketi araştırmasında tarımın lideri oldu. TARNET'in ödülünü Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz aldı.
    Türkiye'nin gayri safi milli hasılası içinde yaklaşık 300 milyar TL'lik bir hacime sahip olan, tarım sektörüne geliştirdiği otomasyon sistemleri, çiftçilere yönelik yürüttüğü yazılımları, tarım sektörünün ihtiyacı olan mobil uygulamaları ve tarım kooperatiflerinin dijital dönüşümüne yazılım ürünleri ile destek veren TARNET, sektörün, yerli milli öncü yazılım ve tedarikçi firma olmaya devam ediyor. Türkiye'de tarımın ve teknolojinin gelecek değerine odaklanarak faaliyetlerine 1996 yılında beri devam eden TARNET, girişimci-yatırımcı ilişkilerinin gelişimi için her yıl hazırlanan Türkiye Bilişim Sektörünün ilk 500 şirketi araştırmasında tarımın lideri oldu.
    'TARIM SEKTÖRÜNE GÜÇ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
    TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz; ödül töreninden sonra yaptığı açıklamada, tarım sektörünü ve finansal piyasaları bekleyen yeni zorluklara karşı Türkiye'nin mukavemetini artırmak için, yeni dönemin ihtiyaçları doğrultusunda yazılım ve teknoloji geliştirdiklerini belirtti. Yılmaz, "Bu gayretlerimizin tüm iş dünyasını pozitif yönde etkilemesi ve koruması kaçınılmazdır. Biz ülkemizin gıda güvenliğine etki eden verimli çalışmalarda öncü olmaya devam ederek, tüm sektörler için gıda güvenliği risklerini bertaraf etmek için çalışıyoruz. Yetkin personellerimiz multidisipliner bir bakış açısıyla tarım sektörüne güç vermeye devam edecekler. 'İşimiz tarım gücümüz teknoloji' diyerek, milli ve yerli teknolojileri üretmek için gece gündüz demeden gayret ediyorlar" dedi. 
    TARNET?
    Türkiye'de tarım ekosisteminin yenilenmesine; başta tarım teknolojileri ve kooperatifçilik alanında, inovatif katkı sunan, örnek olan, ilham veren çalışmaların öncüsü, tarımın ve teknolojinin gelecek değerine odaklanarak faaliyetlerine 1996 yılında beri devam eden TARNET, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin iştirakidir. TARNET, kurulduğu günden bugüne kadar geliştirdiği yazılımlarla ve kurguladığı entegre bilişim çözümleri ile yazılım sektöründe güçlü bir yere sahiptir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow