hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TED'den 23 Nisan'a özel şarkı

    TEDden 23 Nisana özel şarkı
    expand

    TED'den 23 Nisan'a özel şarkı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- TÜRK Eğitim Derneği (TED), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel şarkı hazırladı.
    Koronavirüs nedeniyle TBMM'nin 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl evlerde kutlanacak. Bu yıl çocuklar bayram coşkusunu ellerinde Türk bayraklarıyla hazırlıklarını yaparak, evlerinde bilgisayar başında toplandı. Bu kapsamda TED harekete geçerek, 'Ben Bir Çocuğum' isimli özel şarkı hazırladı. Onlarca çocuk 23 Nisan'da haklarını hatırlatmak üzere büyüklere seslenerek, 'İşçi değilim öğrenmeliyim, icat çıkarayım benim meşalem bilim' ifadelerini kullandı.
    'ÇOCUKLARA UMUT OLMAK İÇİN ÜRETİYORUZ'
    TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da, bu bayram herkesin evde kalması gerektiğini ancak bu zorunluluğun 23 Nisan coşkusunu kutlamaya engel olamayacağını belirterek, şunları kaydetti:
    "Biz de Türk Eğitim Derneği olarak, adımızın başında gururla taşıdığımız 'Türk' kelimesiyle 92 yıldır yolumuzdan taviz vermeden, bu ülkenin çocuklarına umut olmak için üretiyoruz. Bugün okullarda, yollarda, statlarda değiliz belki ama ne şartta olursak olalım, günü kutlama coşkumuz baki.  Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, adaletli ve eşit eğitime olan inancı yüksek, çocuğun sanayide değil okulda, gelinlikle değil formayla, susturularak değil icat yapmasını destekleyerek ilerleyeceğine inanıyor ve bunun için çalışıyoruz. O nedenle tam 100 yıl önce aldığımız gibi bugün de derin bir nefes alıyor ve 'Ulusal Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' diyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow