hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Kızılayı ve TED, 2 bin 500 kişiye umut oldu

    Türk Kızılayı ve TED, 2 bin 500 kişiye umut oldu
    expand

    Türk Kızılayı ve TED, 2 bin 500 kişiye umut oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gizem KARADAĞ/ANKARA, (DHA) - TÜRK Kızılayı ve Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye çapında başlattığı 'Eğitime Can Verenler Şimdi de Kan Veriyor' kampanyası ile 2 bin 500 bağış toplandı.
    TED'in 'Eğitime Can Verenler Şimdi de Kan Veriyor' başlığında Türkiye çapında yürüttüğü kan kampanyası sonuçlandı. Türkiye genelinde 3 ay süren kampanyada, TED Okullarında görevli öğretmen ve idari personel, TED Üniversitesi, Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi, TED mezunları ve kampanyayı duyan gönüllüler de katıldı. Kampanya sonucunda 2 bin 500 bağış toplandı.
    'SADECE EĞİTİM DEĞİL, İNSANIN OLDUĞU HER YERDEYİZ'
    Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun ortak projesiyle yürütülen kampanyada isteyen bağışçılar kök hücre bağışı da yaptı. TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, "Odağında eğitim olan bir sivil toplum kuruluşu olarak amacımız biz yetişkinlerin duyarlılığını öğrencilerimize ve toplumun her kesimine gösterebilmekti. O nedenle TED sadece eğitim değil, insanın olduğu her noktada vardır ve var olmaya devam edecektir. Kuruluş yılları birbirine eş olan bu iki kurumun ana hedefi ortaktır. İnsana yardım, insana hayat sunmak. Bu nedenle biz kan bağışı kampanyamızı yürütürken, ‘Eğitime Can Verenler Şimdi de Kan Veriyor’ dedik. İyi sonuçlar aldık. Devam edeceğiz. Duyarlılıkları ile kampanyaya katkı sunanlara teşekkürler" dedi.
    'BUGÜN BAĞIŞ ALAMADIK’ DEME ŞANSIMIZ YOK'
    Kızılay’ın her gün ülke çapına yayılmış bin 300 hastaneye yaklaşık 9 bin ünite kan ulaştırmak zorunda olduğunu hatırlatan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, verdikleri destek için TED ailesine teşekkür etti. Dr. Kerem Kınık, "Bizden kan bekleyen hasta veya yaralılara ‘bugün kan bağışı alamadık’ deme şansımız yok. Her gün bu çalışmayı yeniden ve yeniden yapmak zorundayız. Üniversitelerimiz bizim çalışmalarımıza büyük destek veriyor. Geçen yıl 200 bin ünite kan bağışını üniversite öğrencilerinden aldık. TED ailesi de, artık önemli kan bağışçılarımız arasındaki yerini aldı. Özellikle kış aylarında, kan bağışımızın düştüğü günlerde verdikleri destek için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow