hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tütüncü: TOKİ yok, kat eksiltme yok

    Tütüncü: TOKİ yok, kat eksiltme yok
    expand

    Tütüncü: TOKİ yok, kat eksiltme yok

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mart Ayı meclis toplantısında Barış, Çankaya, Esentepe, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim Mahallelerini ilgilendiren imar planı revizyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tütüncü, “Kimsenin endişesi olmasın. Kat eksiltme yok. TOKİ yok. Kat sayısı 5 olacak" dedi.

    Kepez Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Tütüncü, meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Barış, Çankaya, Esentepe, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahalle sakinlerinin merakla beklediği imar revizyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

    Masadağı'nın eteklerindeki 5 mahalle ile ilgili problemlerin farklı bir kentsel dönüşüm modeliyle çözülmeye çalışıldığını belirten Başkan Tütüncü, “Bu konu ile alakalı 2016 yılında başlayan planlama çalışmalarımız 2018 yılında tamamlandı. Barış, Çankaya, Esentepe, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahallelerindeki çalışmamız bütün hızıyla devam ediyor. Ancak biliyorsunuz geçtiğimiz yıl 2019 yılında bir yasal değişiklik oldu" dedi.

    Bölgedeki planlamayı birlikte oluşturduklarını kaydeden Başkan Tütüncü, “Burada şahit olan arkadaşlarımız var. Grup sözcüleri de katılmıştı. Biz ne TOKİ hayal ediyoruz, ne riskli alan ilan ediyoruz, hiçbir şey yok. Benim derdim vatandaşımızın sorununu çözmek. İkiyi dört etmek. Bu uygulama hiçbir belediyede olmayan bir uygulamadır. Kat sayısı 5 yapıldı. Kat eksiltilmesi yok. Toki yok. Net ifade ediyorum. Benim belediye başkanlığında TOKİ'nin T'si bile konuşulmadı. Binaları vatandaş kendisi yapacak. Mümkün olduğunca büyük parseller veriyoruz. Minimum 3 bin metrekare. Şeffaf bir belediyecilik uygulaması yapıyoruz" diye konuştu.

    Riskli alan ilan edilmesinin söz konusu olmadığını, 18 uygulamasının yıl içerisinde tamamlanacağını kaydeden Tütüncü, şöyle konuştu:

    "2018 yılındaki broşürün içinde ne varsa, biz aynı noktadayız. Burada bir geri adım yok. Bu Yeni Emek'teki dönüşüm modelidir. Vatandaş kendi eliyle yaptı. Belediye vatandaşa ufuk açtı. Devletimizde 24 ay boyunca kira verdi. Kimsenin endişesi olmasın. Bol bol fotoğraflarını çekin oranın. Gecekondular ortadan kalkacak. Masadağı'nın etrafındaki gecekondu stokunu ortadan kaldırdığımızda, Kepez'in gecekonduları tarihin karanlık sularında gömülmüş olacak. Şu anda 90 bine yakın gecekonduyu nasıl kavgasız, gürültüsüz kaldırdıysak, bu başarı hepimizin ise bu şehircilik anlayışı da hepimizindir."

    Başkan Tütüncü'nün konuşmasının ardından Kepez Belediyesi Mart ayı meclisinde 3'ü önerge olmak üzere 16 gündem maddesi görüşüldü.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow