hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabani zeytinlerin aşılanmasına başlandı

    Yabani zeytinlerin aşılanmasına başlandı
    expand

    Yabani zeytinlerin aşılanmasına başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Erdemli İşletme Müdürlüğü görev alanında Kösbucağı Mahallesi'ndeki 200 dekar bozuk ormanlık alanda yabani zeytinlerin aşılanmasına başlandı.
    Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, aşılama çalışmasının ay sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Kösbucağı Mahallesi Muhtarlığı ve mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdiği aşılama çalışmasında aşı ustası Kerim Yılmaz, mahalle sakinlerine delice aşılamasının püf noktalarını uygulamalı olarak gösterdi. Bozuk ormanlık alanlarındaki delice (yabani zeytin), keçiboynuzu ve menengiç ağaçları istekli orman köylülerimizin katkıları ile aşılandığı belirtilen açıklamada, "Aşılanan ağaçları korumaları ve bakımlarını yapmaları halinde bu ağaçlardan elde edilecek ürünler tarife bedeli karşılığında köylülerimizin faydalanmasına sunulmaktadır" denildi.
    Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nce 2020 yılı Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları kapsamında 21 mahallede delice, keçiboynuzu ve melengiçlere antep fıstığı aşılaması yapılacaktır.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow