hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye, kendi dezenfektanını kendi üretiyor

    Belediye, kendi dezenfektanını kendi üretiyor
    expand

    Belediye, kendi dezenfektanını kendi üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, kurduğu atölyede koronavirüs salgınına karşı maske üretiminin yanı sıra dezenfektan üretimine de başladı.
    Belediyeye ait Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri'nde kurulan atölyede çalışan 20 kişilik ekip, günde 500 kilogram dezenfektan, 500 kilogram da kolonya üretimi yapıyor. Pandemi ilan edildiği günden bu yana vatandaşların yanı sıra taksi ve dolmuşlar durakları ile muhtarlıklara 3 tondan fazla ücretsiz dezenfektan dağıtan belediye ekipleri, kendi ürettikleri yüzde 70 alkol içerikli dezenfektan ve yüzde 80 alkol içerikli kolonyaları, hijyenik bir ortamda 1 litrelik, 500, 250 ve 100 mililitrelik olarak şişeleyerek ilçedeki ihtiyacı karşılıyor. Bu kapsamda restoran, kahvehane, kuaförler ve berberlere dağıtıma başlanan dezenfektanlar, vatandaşın yoğunlukta olduğu yerlere de konulacak.
    'ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ'
    Koronavirüs salgını nedeniyle tüm birimlerin virüs ile mücadeleye yoğunlaştığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Özellikle sokak sokak ilaçlama ve dezenfekte çalışması yürütüyoruz, tüm kamu kurumlarını dezenfekte ediyoruz. Vatandaşın sağlığı için kamu hizmet binaları, jandarma ve polis merkezleri ve araçları, taksi durakları, bankamatik noktaları, sağlık ocakları gibi vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı ve temas halinde olduğu alanları devamlı bir şekilde dezenfekte ediyor. Kendi tesislerimizde maske, dezenfektan ve kolonya üretimi yapıyor, ücretsiz dağıtıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow