hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kış mevsiminde hava alabilen kıyafetler tercih edilmeli'

    Kış mevsiminde hava alabilen kıyafetler tercih edilmeli
    expand

    'Kış mevsiminde hava alabilen kıyafetler tercih edilmeli'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi Kurum Doktoru Murat Emre Vuran, havaların soğumasıyla birlikte oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek amacıyla vatandaşa uyarılarda bulundu. Dr. Vuran, "Kış mevsiminde soğuk havadan dolayı naylon ve sentetik kumaşlardan oluşan giysiler zararlıdır. Havayı geçirmeyen ve terleten kumaşlar enfeksiyonlara neden olur. Pamuklu, yünlü ve hava alabilen kıyafetler tercih edilmelidir" dedi.
    Dr. Murat Emre Vuran, vücudun soğuk hava şartlarından etkilenmemesi için beslenmenin büyük önem taşıdığını söyledi. Kış hastalıklarından korunmak ve savunma mekanizmasını güçlendirmek için A ve C vitaminlerinden beslenmenin yeterli olduğunu belirten Dr. Vuran, kış ayının sebze ve meyvelerinin bu vitaminleri yeterli oranda sağladığını kaydetti. Kışla birlikte fiziksel aktivitelerin azaldığını ifade eden Dr. Vuran, "Kış yaklaştıkça, vücudumuz ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek adına harcadığı enerjiyi düşürür. Azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de kısıtlanmalıdır. Ayrıca kış mevsiminde güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle havanın güneşli olduğu günlerde 20-25 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanılmalıdır. Haftada 2-3 kez balık yiyerek kalp sağlığınızı korumaya ve kemiklerimizin de D vitamini eksikliğini daha aza indirmeyi sağlayabiliriz" dedi.
    KIŞIN TERCİH ETTİĞİNİZ KIYAFETLERE DİKKAT
    Hastalıklardan korunmak için sadece gıdalara değil, kıyafetlere de dikkat edilmesi gerektiğinin kaydeden Dr. Vuran, şunları söyledi:
    "Kış mevsiminde soğuk havadan dolayı naylon ve sentetik kumaşlardan oluşan giysiler zararlıdır. Havayı geçirmeyen ve terleten kumaşlar enfeksiyonlara neden olur. Pamuklu, yünlü ve hava alabilen kıyafetler tercih edilmelidir. Gerektiğinde çıkarılabilmesi açısından tek kat kalın bir giysi yerine daha ince ama birkaç kat giyinmek daha avantajlı olur. Ayakkabı olarak ise, soğuktan koruyacak, duruşu destekleyen, tabanı rahat ve kaymayan bir ayakkabı tercih edilmelidir. Ayakların sıcak kalması önemli olduğundan pamuklu veya yünlü bir çorap giyilmelidir."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow