hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Parkinson hastalığını YENİMEK ile yeniyor

    Parkinson hastalığını YENİMEK ile yeniyor
    expand

    Parkinson hastalığını YENİMEK ile yeniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA’da 5 yıldır parkinson hastalığı ile mücadele eden Emine Yıldız (66), Yenimahalle Belediyesi bünyesinde hizmet veren Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nda (YENİMEK) aldığı eğitimlerle hayata bağlandı. Yıldız, "Kurs merkezinin hastalığımın yarattığı psikolojik baskıyı atlatmamda çok büyük katkısı oldu" dedi.
    Yenimahalle Belediyesi'nin ilçe genelinde 20 noktada hizmet verdiği YENİMEK kursları, fark yaratmaya devam ediyor. Meslek edindirme ve hobi kursları ile vatandaşa hizmet sunan YENİMEK Kurs Merkezleri, ilçenin dört bir yanında binlerce ilçe sakinin hayatına dokunuyor. Ata Mahallesi YENİMEK Merkezi'nde ahşap boyama, kağıt rölyef, iğne oyası, pasta yapımı, takı tasarımı, çini, işaret dili, drama gibi birçok eğitim alan Emine Yıldız, 5 yıldır parkinson hastalığı ile mücadele ettiğini söyledi. Hastalığının ilk döneminde fiziksel olarak hareketlerinin kısıtlanmasıyla evine kapandığı günlerinin olduğunu ifade eden Yıldız, "Yenimahalle Belediyesi’nin mahallemize kazandırdığı YENİMEK Kurs Merkezi, hastalık sürecinde yaşadığım sıkıntıları bana unutturuyor. Bu merkezde vaktimi kendimi geliştirerek ve arkadaşlarımla üreterek geçiriyorum" diye konuştu.
    'BURASI BENİM İKİNCİ EVİM'
    4 yıldır YENİMEK'te eğitim aldığını söyleyen Yıldız, "Kurs merkezinin hastalığımın yarattığı psikolojik baskıyı atlatmamda çok büyük katkısı oldu. Mefruşat, örgü ve giyim kurslarına katılıyorum. 66 yaşındayım ve bir şeyleri başarmış olmak, üretmek bana huzur veriyor. İnsanlar YENİMEK'te dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini geliştiriyor, keyifle vakit geçiriyor. Kurs merkezinde hocalarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Hastalığım sebebiyle yürümekte zorlandığımı bilen hocalarımız benim geliş gidiş saatlerimi dahi kontrol ediyor ve beni kapıda karşılıyor. Burası benim ikinci evim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow