hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şentepeli kadınlara hakları anlatıldı

    Şentepeli kadınlara hakları anlatıldı
    expand

    Şentepeli kadınlara hakları anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi'nin 6 yıldır sürdürdüğü 'Çağdaşlık Eğitim Projesi' iş birliği devam ediyor. Proje kapsamında Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 94'üncü yılı nedeniyle, Şentepeli kadınlara 'Haklarımızı Bilelim' konulu seminer düzenlendi.
    Tepekule İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi'nde gerçekleşen eğitim seminerinde, Avukat Neval Yılmaz kadınlara ilişkin yasal düzenlemeler hakkında bilgi ve birikimlerini anlattı. Uluslararası düzenlemeler, Türk Medeni Kanunu, aile mahkemeleri, 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair' kanun, 'kadın sığınma evleri', 'çalışan kadınlara ilişkin düzenlemeler' ve 'iş kanunu' gibi önemli konu başlıkları altında bilgi paylaşımlarının yapıldığı seminerde, katılımcılar da yaşadıkları sorunları gündeme getirerek neler yapabileceklerini öğrendi.
    'BİRÇOK KADIN NE HAKKI OLDUĞUNU BİLMİYOR'
    Kadın haklarının iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve kadınların kendi haklarını bilmelerinin oldukça önemli olduğunu kaydeden Avukat Neval Yılmaz, "Çünkü bilmediğimiz hakkı savunamayız. Türk Medeni Kanunu'nun kabulü ile kadınlar çok farklı bir yere geldi. Toplumda artık sayılan insanlar pozisyonuna geldik. Ama maalesef günümüzde birçok kadın ne gibi hakları olduğunu hala bilmiyor. Bir sorun yaşasalar nereye başvuracağını, nasıl mücadele edeceğini de bilmiyor. Bu nedenle bu eğitimler çok değerlidir" dedi.
    ÇYDD Eğitim Birimi Sorumlusu Gülten Erciyas da, ÇYDD ve 'Çağdaşlık Eğitim Projesi' hakkında bilgi verdi. Erciyas, "Amacımız Atatürk ilkelerine saygılı Cumhuriyet kadınları yetiştirmek. Bu noktada her zaman yanımızda olan ve destekleriyle bizlere güç veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a hepiniz adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow