hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle Belediyesi'nden hizmette kolaylık

    Yenimahalle Belediyesinden hizmette kolaylık
    expand

    Yenimahalle Belediyesi'nden hizmette kolaylık

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, ilçe genelindeki mahallelere kurduğu belediye semt birimleri ile hizmet kapsamında vatandaşlara kolaylık sağlıyor.

    Batıkent, Gazi, Karşıyaka, Ata ve Şentepe Semt Birimi olmak üzere 5 ayrı bölgede Yenimahalleli vatandaşlara hizmet veren semt birimleri, ilçe sakinlerine büyük kolaylık sağlıyor. Vatandaşın belediyeye gitmesine gerek kalmadan tüm işlemlerini gerçekleştirmelerine fırsat veren semt birimleri, kapılarını 08.00’de açıyor. Vatandaşların belediye işlemlerini uzun kuyruklarda beklemeden ve hızlıca kendi mahallelerinde gerçekleştirmelerine olanak sağlayan semt birimlerinde Yenimahalleliler, emlak vergisi ödemeleri, sicil kayıt, emlak beyan kabul işlemleri, çevre temizlik, ilan-reklam vergisi tahsilatları, cenaze işlemleri, nikah işlemleri ve hobi kurs ücretleri ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Vatandaşın öncelikli ihtiyaçlarını istek ve önerilerini belediyenin ilgili birimlerine anında ileterek bilgi akışını kısa sürede sonuca ulaştırmayı da hedefleyen semt birimleri, sorunların kısa sürede çözümlenmesi için mahalle muhtarlarıyla işbirliği yapıyor. Muhtarları düzenli olarak ziyaret ederek mahalle sakinlerinin istek ve şikâyetlerini belirleyen semt koordinatörleri, ayrıca aylık toplantılar düzenleyerek sorunları kısa sürede çözüyor.

    Semt birimlerinin belediyeleri temsil ettiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Vatandaşımız semt birimlerimiz sayesinde belediyeye uğramadan işlemlerini halledebiliyor. Bu bir nevi her mahalleye belediye sarayı yapmaktır. Amacımız yeter ki vatandaşın işi kısa sürede çözülsün, yeter ki vatandaş mutlu olsun, sıra beklemesin, yorulmasın. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow