hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle, drone ile dezenfekte edilecek

    Yenimahalle, drone ile dezenfekte edilecek
    expand

    Yenimahalle, drone ile dezenfekte edilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Yenimahalle Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede drone ile dezenfeksiyon çalışması başlatacak.
    Yenimahalle Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde muhtarlık binaları, taksi durakları, camiler, polis merkezleri, sağlık ocakları, okullar, bankamatik noktaları gibi halkın yoğun olduğu alanlarda dezenfeksiyon çalışması yapıyor. 40 kişilik ekip, ULV cihazları kullanarak, havada ve temasın yoğun olduğu yüzeyleri temizleyerek ilaçlıyor. Belediye ekipleri, şimdi hizmet binalarında drone ile de dezenfeksiyon yapacak. Drone, özel bir sistem ile havadan ilaçlama yapacak.
    'DRONE SİSTEMİNİ YENİMAHALLE’DE BAŞLATIYORUZ'
    Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Vatandaşların sık gittiği yerlerin tamamını dezenfekte ediyoruz. Okullar, ibadethaneler, sağlık ocakları, taksi durakları, çocuk oyun alanları, kültür merkezleri, yüzme havuzları gibi virüsün yayılım göstereceği alanlarda dezenfekte çalışması yürüterek, virüsten halkımızı korumaya çalışıyoruz. Koronavirüse karşı yeni bir dezenfekte sistemini Yenimahalle'de başlatıyoruz. Drone sistemi ile büyük alanları dezenfekte etmeye çalışacağız. Bu çalışmalar yürütülürken halkımızın da eski alışkanlıkları bir kenara bırakarak, fiziksel temastan kaçınması ve kalabalık ortamlarda bulunmaması gerekiyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow