hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle'de 4 bin sebze fidesi toprakla buluştu

    Yenimahallede 4 bin sebze fidesi toprakla buluştu
    expand

    Yenimahalle'de 4 bin sebze fidesi toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve öğrenciler, Turgut Özal Mahallesi YENDER Orman Alanı'nda 4 bin sebze ve 15 adet çam fidesini toprakla buluşturdu.
    Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle Kent Konseyi ve Yenimahalle Dostları Derneği (YENDER) ortaklığı ile düzenlenen etkinliğe, Başkan Yaşar'ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar ve yönetimi ile çevre okullarda eğitim gören yüzlerce öğrenci katıldı. Kent konseyi toprak, tohum, tarım çalışma grubu tarafından hazırlanarak filizlenen havuç, turp, marul ve ıspanak fidelerinin toprakla buluştuğu etkinlikte, çevre okullarda eğitim gören 400’e yakın öğrenci balkon tarımı ve dikey tarım konusunda detaylı bilgi sahibi oldu. Çocuklara çevre bilincinin ve tarım kültürünün kazandırılması amacıyla düzenlenen projede, 4 bin sebze fidesinin yanı sıra 15 adet çam fidesi de ormanlık alana kazandırıldı.
    Öğrencilerle birlikte fideleri tek tek toprakla buluşturan Başkan Yaşar, "Düzenlenen bu etkinlik sayesinde bir sebzenin nasıl yetiştiğini, ne zorluklarla tarım yapıldığını öğreniyorsunuz. Bu zorlu süreci öğrenirseniz, besinleri israf etmeden tüketirsiniz. Tarım bilincinin oluşturulması ve çevre temizliğinin çocuklarımıza aşılanması açısından bunun gibi etkinliklere büyük önem veriyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow