hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle’de engelsiz yaşam için etkinlik düzenlendi

    Yenimahalle’de engelsiz yaşam için etkinlik düzenlendi
    expand

    Yenimahalle’de engelsiz yaşam için etkinlik düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA) – YENİMAHALLE Belediyesi, engelli vatandaşların hayata katılımını sağlamak amacıyla ‘Engel Değil Sevgi ve Sanat’ etkinliği düzenledi.
    İlk Adım Salonu’nda 200’ yakın vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra, engelli dernekleri ve engelli yaşamda öne çıkan zorlukların giderilmesi için emek veren birçok gönüllü aktivist katıldı. Yenimahalle Belediyesi olarak eşit yurttaşlık bilinciyle hizmet verdiklerinin ifade eden Başkan Yaşar, şunları söyledi:
    “Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için tüm birimlerimizce seferber olmuş durumdayız. İmar planlarından, parklara, binalara, belediyenin bünyesinde olan tüm yapılara engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun şekilde inşa edilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptık. Ayrıca yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Yakacık bölgesinde bütün planları ve projeleri tamamlanmış bir Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temelini atacak, kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bütün engellilerin ve ailelerinin faydalanabileceği, çocuklarını güvenle bırakarak günlük işlerini yapabilecekleri, çocuklarımızın spor yapacağı ve eğitim alabileceği bu merkez, sadece Yenimahalle’ye değil tüm Türkiye’ye örnek olacak bir yaşam merkezi olacak.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow