hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle'de 'Yüzde Yüz' sergisi açıldı

    Yenimahallede Yüzde Yüz sergisi açıldı
    expand

    Yenimahalle'de 'Yüzde Yüz' sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)-ANKARA Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Portre ve Portre Fotoğrafçılığında Uzun Pozlama Atölyesi'nin 'Yüzde Yüz' adlı fotoğraf sergisi, Yenimahalle’de açıldı.
    Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen sergi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda açıldı. Serginin açılışında, Danimarka Büyükelçisi Svend Olling, OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar ve AFSAD Başkanı Koray Olşen ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yer aldı. Sergiyi dolaşan Başkan Yaşar, 16 atölye öğrencisinin 4 aylık çalışmaları sonucu ortaya çıkan fotoğrafları dikkatle inceledi. Uzun pozlama, soyutlama, düşük ve yüksek ışık gibi tekniklerin kullanıldığı fotoğraf sergisini çok beğendiğini dile getiren Başkan Yaşar, "Yenimahalle sanatın ve sanatçının evidir. Elimizden geldiğince sanata gönül vermiş herkese destek olmaya ve sanatçılarla sanatseverleri buluşturmaya çalışıyoruz. Bugün de AFSAD’ın sergisine ev sahipliği yaptık. Hepsinin emeğine sağlık. Birbirinden güzel ve yaratıcı portreler ortaya koymuşlar. Fotoğrafçı arkadaşlarımızı ve eğitmenlerini tebrik ediyorum" dedi.

    Eğitmen Filiz Çarkoğlu ise, fotoğrafların değişik tekniklerde çekildiğinin ve hiçbirinde photoshop kullanılmadığının kaydederek, ev sahipliğinden dolayı Başkan Yaşar’a teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow