hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle'den çalışan annelere destek

    Yenimahalleden çalışan annelere destek
    expand

    Yenimahalle'den çalışan annelere destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)-YENİMAHALLE Belediyesi'nin sanayi bölgesinde çalışan annelere destek olmak amacıyla OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'ne kazandırdığı Kemal Baytaş Kreş ve Gündüz Bakımevi, ilçe sakinlerinden yoğun ilgi görüyor.

    Kemal Baytaş Kreş ve Gündüz Bakımevi, devlette üst düzey görevlerde bulunan 90 yaşındaki hayırsever Kemal Baytaş'ın desteğiyle, OSTİM'de çalışan annelerin kreş sıkıntısını çözmek amacıyla hizmete sunuldu. 3 bin 500 metre kare kapalı alana sahip, 5 kattan oluşan gündüz bakımevinde, 7 derslik, revir, nöbet sınıfı, öğretmenler odası, mutfak, yemekhane, öğrenci lavaboları, açık oyun parkı bulunuyor. Bugüne kadar 100’ün üzerinde 3-6 yaş grubu minik Yenimahalleliye, 8 öğretmen, 1 hemşire ve 10 yardımcı personelle hizmet veren gündüz bakımevi, bu yıl da OSTİM bölgesinde çalışan 41 ailenin kreş sıkıntısına çözüm oldu. Sanayi Bölgesinde çalışan anneler, OSTİM'e kazandırılan Kemal Baytaş Gündüz Bakımevi sayesinde, çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakıyor, mesai saati bitiminde vakit kaybetmeden çocuklarını kurumdan alıyor.

    Ülkenin geleceğini düşünerek, bilgi sahibi ve donanımlı bireylerin yetişmesi amacıyla birçok hizmetin yapıldığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "OSTİM bölgesinde çalışan anneler için çevrede yakın bir kreşin olmaması büyük sorun teşkil ediyordu. Vatandaşlardan gelen istek üzerine hayırsever vatandaşımızın desteği ile OSTİM'e temiz, güvenli ve kaliteli eğitim veren gündüz bakımevini kazandırdık. Annelerimiz güvenle çocuklarını bırakıyor ve iş çıkışında vakit kaybetmeden çocuğunu alıp evine ulaşıyor. Drama, dans, İngilizce gibi branş eğitimlerinin de verildiği merkezimizde çocuklarımız yarınlara kaliteli ve verimli eğitim alarak hazırlanıyor. Yenimahalle’de her zaman çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünerek çalıştık. Bu düşünceyle vatandaşa hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow