hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenimahalle'de, Mustafa Kemal Atatürk anıldı

    Yenimahallede, Mustafa Kemal Atatürk anıldı
    expand

    Yenimahalle'de, Mustafa Kemal Atatürk anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82’nci yılında, belediye önünde düzenlediği törenle andı.
    Yenimahalle'de resmi tören, belediye binası Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras ve Hüseyin Boran, İYİ Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Dursun Tekin ve yönetimi, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) yöneticileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile Yenimahalleli vatandaşlar katıldı. Başkan Yaşar’ın belediye önünde Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan törende siren sesi ile saygı duruşuna geçen ve İstiklal Marşı’nı okuyan vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andı.
    'ATATÜRK'ÜN İLKELERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Türkiye'de değil tüm Dünya'da da saygı duyulan ve rahmetle anılan bir lider olduğunu söyleyen Başkan Yaşar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, imkansız denileni başardı, çağdaş bir ülke yarattı. Bu mücadeleyi gösterdiği yıllarda hem içerde hem de dışarıda ona engel olmayı hedef edinen yedi düvele karşı tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti düşüncesini egemen kılmak için amansız bir gayret göstermiştir. Bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için inandığı yoldan bir an olsun sapmamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada ölümünün üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen, halen fikirlerine saygı duyulan, örnek alınan ve birçok ülkede heykeli dikilen tek liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda yürümeye, onun ilkelerini yaşatmaya ilelebet devam edeceğiz. Atamızı ölümünün 82'nci yılında saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow