hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    10 bin kamyon hafriyat Kepez'de iki yakayı buluşturdu

    10 bin kamyon hafriyat Kepezde iki yakayı buluşturdu
    expand

    10 bin kamyon hafriyat Kepez'de iki yakayı buluşturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak ile Masa Dağı arasında açtıkları yolla Kepez'in iki yakasını birleştirerek, ilçenin doğu mahallelerini Antalya Bulvarı'na bağladıklarını söyledi. Başkan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi kısmında devam eden yapım çalışmalarını inceledi.

    İlçenin batısındaki Göçerler Mahallesi'nde yapımını başlattıkları 20 metre genişliğinde, 3 bin metre uzunluğundaki yolu, doğudaki Fevzi Çakmak Mahallesi'ne bağladıklarını söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, "Zorlu coğrafi şartlarla mücadele ediyoruz. Ekskavatör iş makineleriyle sert kayalar peynir kalıbı gibi keserek yolu, Masa Dağı'ndan aşağıya indirdik. Yolun, Fevzi Çakmak Mahallesi'ne bağlanmasının önündeki vadi engelini de hafriyatla aştık. Yol seviyesine getirebilmek için vadi tabanına şuana kadar 6 bin 520 kamyon hafriyat döktük. Böylelikle vadi tabanını yol seviyesine getirdik. Vadi engelinin aşılmasıyla da Varsak- Masa Dağı yolunu, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde açtığımız kısmıyla birleştirdik. Yolun vadi kısmında 5 bin kamyon daha hafriyat kullanacağız" dedi.

    Varsak- Masa Dağı yolu, şehir içi trafiğini rahatlatacağını, trafikte geçirilen süreyi azaltacağını söyleyen Başkan Tütüncü, "Böylelikle yol, akaryakıt tasarrufu sağlarken, araç motorlarının daha az çalışacak olması da egzoz emisyonunu azaltacak. Kepez'in iki yakasının bir araya getiren bu yolu, dile kolay 10 bin kamyondan daha fazla hafriyat kullanarak açtık. Varsak- Masa Dağı yolu, Antalya'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

    Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından kendi kullandığı araçla Varsak- Masa Dağı yolundan Fevzi Çakmak Mahallesi'ne geçti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow