hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    112 Farkındalık Eğitimleri

    112 Farkındalık Eğitimleri
    expand

    112 Farkındalık Eğitimleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği'nce, 'Acil Durumlarda Tek Numara' sloganıyla başlatılan 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtım çalışmaları kapsamında, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları çeşitli kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek bilgilendirmede bulundu.

    'Acil Durumda Tek Numara' sloganıyla başlatılan 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtım çalışmaları kapsamında pek çok kurum ve kuruluşu ziyaret eden heyet, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin önemi hakkında bilgi verdi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarın önemi ve aciliyetine göre ilgili kurumların olay yerine en kısa sürede yönlendirildiği kaydedildi.

    5 merkez ve 14 taşra olmak üzere Antalya'nın tüm ilçelerinde sürdürülecek projede, muhtarlıklar, camiler, okullar ve eğlence merkezleri gibi pek çok mekânda hedef kitleye, 112 Acil Çağrı numarasının etkin kullanımı ve hangi durumlarda kullanılması gerektiği konularında, bilgilendirme ve farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Projede, gereksiz çağrı ve asılsız ihbarların önlenmesi ve bu aramaların neden olduğu kaynak, zaman ve iş gücü israfının önüne geçilmesi de hedefleniyor.

    112 Farkındalığı eğitimleri için, 112 Acil Çağrı Merkezi, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye ve AFAD çalışanı olmak üzere toplamda 50 personel ile birlikte aktif görev alınacağı belirtildi. Ekipler, proje kapsamında 5 merkez (Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu) ve Serik, Kemer, Manavgat ilçelerinde tanıtım faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. Ekipler temin edilecek araçlarla günlük planlarını takip ederek, hedef kitle ve mekânları ziyaret ederek hedef kitlenin farkındalığını artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

    112 Acil Çağrı Merkezi'nin önemini anlatan afişlerin Antalya'nın tüm ilçelerinde asılması yönünde gerekli çalışmaların başlatıldığı da ifade edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow