hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    14 özel çocuktan koronavirüse karşı kamu spotu

    14 özel çocuktan koronavirüse karşı kamu spotu
    expand

    14 özel çocuktan koronavirüse karşı kamu spotu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi ve Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği işbirliğiyle kamera karşısına geçen 14 özel çocuk, koronavirüsle mücadelede uyulması gereken 14 kuralı anlatarak, 'Evde Kal Türkiye' mesajı verdi.
    Tüm dünyanın mücadele verdiği koronavirüs salgınına karşı en güzel mesaj 14 özel çocuktan geldi. Kepez Belediyesi ve Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği işbirliği ile Antalya Film Akademisi tarafından 14 özel çocuğun da yer aldığı anlamlı bir kamu spotu hazırlandı. Tüm dünyanın mücadele verdiği koronavirüs salgınına karşı kamera karşısına geçen 14 özel çocuk, koronavirüs riskine karşı 14 özel mesaj verdi. 'Yeni koronavirüs riskine karşı 14 kural'ın anlatıldığı çekimler sırasında zaman zaman sıcacık gülümseten diyaloglar da yaşandı.
    14 KURAL MESAJI
    'Yeni koronavirüs riskine karşı 14 kural' yazılı tişörtlerle kamera karşısına geçen özel çocukların doğaçlama hazırlanan örnek klipleri büyük ilgi çekti. Kamu spotunda 'Tokalaşma, sarılma gibi yakın temastan kaçının, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın, yurt dışından dönüşlerde 14 gün evimizde kalmalıyız, maskenizi unutmayın, yurt dışı seyahatlerinizi erteleyin, elle, burnuna, ağzına dokunma, kapı kollarını sık sık temizle, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleriniz varsa maske takarak sağlık kuruluşuna başvurun' mesajları verildi. Gönüllülük esasıyla hazırlanan anlamlı kamu spotu, covid-19 tedbirleri kapsamında engelli farkındalığı kazandırmak ve engelli bireylerin de bu zaman zarfında yer aldığını gösterebilmek amacıyla hazırlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow