hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    14 ton sahte gübre ve zirai ilaç ele geçirildi

    14 ton sahte gübre ve zirai ilaç ele geçirildi
    expand

    14 ton sahte gübre ve zirai ilaç ele geçirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetimlerinde, çeşitli firmalara ait gübre ve zirai ilaçları taklit ve tağşiş ederek üretilmiş yaklaşık 14 ton sahte gübre ve zirai ilaç ele geçirildi.

    Henüz piyasaya sunulmadan ele geçirilen sahte gübre ve zirai ilaçlara il müdürlüğünce el konulurken, ilgililer hakkında idari ve adli işlem başlatılarak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

    Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, bitkisel üretimin önemli girdilerinden olan gübre ve zirai ilaçlara yönelik il ve ilçelerde yürütülen kontrol ve denetimlerin aralıksız devam ettiğini kaydetti. Mustafa Özen, "İl ve ilçe müdürlüklerimizce yürütülen denetim çalışmalarımız yanında, çiftçilerimiz bu tür fırsatçılara meydan vermemek için ihtiyaç duydukları gübre ve ilaçları satın alırken çok dikkatli olmalı ve ihtiyaç duydukları ürünleri il müdürlüğümüz tarafından gübre ve zirai ilaç satmak üzere yetkilendirilmiş bayilerden temin yoluna gitmeleri önemlidir. Üreticilerimiz satın alınan ürünlerle ilgili sevk irsaliyesi ve fatura mutlaka istemeli, kesinlikle gezici olarak araç içerisinde, kamyon üzerinde ve internet ortamında gübre ve zirai ilaç adı altında, seyyar olarak ürün pazarlayanlara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine ihbarda bulunmaları önem arz etmektedir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow