hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 bin kişilik camide 750 kişilik ilk cuma namazı

    15 bin kişilik camide 750 kişilik ilk cuma namazı
    expand

    15 bin kişilik camide 750 kişilik ilk cuma namazı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, koronavirüs kısıtlamalarının ardından sosyal mesafeli ve maskeli ilk cuma namazını Akdeniz Üniversitesi Camii avlusunda kıldı.

    Vali Münir Karaloğlu, 74 günlük kısıtlamanın ardından ilk cuma namazını sosyal mesafe kurallarana uyarak ve maske takarak Akdeniz Üniversitesi Camii avlusunda cemaatle birlikte kıldı. Türkiye'nin en büyük kubbeli ibadethanelerinden olan 15 bin kişi kapasiteli caminin avlusunda İçişleri Bakanlığı'nın 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgedeki sosyal mesafe kısıtlaması nedeniyle 750 kişi namaz kıldı.

    Cuma namazı öncesinde dezenfekte edilen camide görev alan polis ekipleri ve cami heyeti vatandaşları maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı. Abdestlerini evlerinde alarak camiye gelenlerin ellerine dezenfektan sıkıldı, seccadesi ve maskesi olmayanlara müftülük ve belediye görevlilerince seccade ve maske dağıtıldı. Seccadelerini sosyal mesafe kuralına göre seren vatandaşlar, uzun bir süre sonra cemaatle namaz kılmanın mutluluğunu yaşadı.

    Vali Münir Karaloğlu da koranavirüs tedbirlerinin ardından kapılarını tekrar ibadete açan Akdeniz Üniversitesi Camii'nde namazını kıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Halil Ünal, İl Emniyet Müdürü Murat Ulucan, İl Müftüsü Osman Artan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Ünal ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da 74 günlük aradan sonra ilk cuma namazını kılmanın mutluluğunu Akdeniz Üniversitesi Camii'nde paylaştı.

    Namazın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Karaloğlu “Rabbim kabul etsin. Cemaat kurallara tam olarak uydu. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow