hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    19 bin 630 kadın üreticiye eğitim

    19 bin 630 kadın üreticiye eğitim
    expand

    19 bin 630 kadın üreticiye eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in 19 ilçe müdürlüğüne sadece kadın çiftçileri hedefleyen çiftçi toplantıları düzenlenmesi talimatı sonrası ulaşılan 19 bin 630 kadın çiftçiye eğitim verildi.

    Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bir ilki gerçekleştirerek, 19 ilçede sadece kadın çiftçilere yönelik eğitimler verdi. 2019 yılının ilk 6 ayında 19 ilçenin tamamında yürütülen çalışmalarla sadece kadın çiftçilerin katıldığı toplantılar yapıldı. Toplantılarda, 19 bin 630 kadın çiftçiye ulaşıldı. Kadın çiftçilere, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personeli tarafından gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitimler de verildi.

    Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kadın üreticileri pozitif ayrımcılık kapsamında her zaman desteklediklerini söyledi. Özen, "Bu toplantılar ile kadın çiftçilerimizin üretimde bilinçlenerek tarıma daha fazla katma değer vermeleri amaçlanmaktadır. Bu toplantılar her hafta düzenli yapılıyor. Amacımız daha çok kadın çiftçiye ulaşmak" dedi.

    Yeniliklere açık olmaları ve uzman görüşlerine daha çok önem vermeleri dolayısıyla kadınlara yönelik eğitim çalışmalarının daha verimli olduğunu aktaran Özen, kadın çiftçiler ile ilgili çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow