hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 sanatçı, 20'nci karma sergide buluştu

    20 sanatçı, 20nci karma sergide buluştu
    expand

    20 sanatçı, 20'nci karma sergide buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi'nin geleneksel Plastik Sanatlar Karma Sergisi'nin 20'ncisi açıldı. 20 sanatçının eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

    Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış konuşmasını Sendika Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez yaptı. Sönmez, salgın hastalıktan dolayı geçen yıl gerçekleşemeyen '20'nci Plastik Sanatlar Karma Sergisi'ni bu yıl açabildiklerini, sanatçı ve sanatseverleri bir kez daha buluşturduklarını söyledi. Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü;

    "Sanatçı arkadaşlarımız, büyük emekle bu yılki sergimizi de oluşturdu. Sendikamız sanatla da uğraşan, önemseyen, önem veren bir kurum. Plastik sanatlar sergisi yanında edebiyatla ilgili söyleşiler, kitap imza günleri de düzenliyoruz. Sanata önem, emek vermezsek diğer mücadele alanlarında etkisiz kalırız. Sanat alanındaki etkimizi büyütmek, daha geniş kitlelere ulaşmak önceliğimiz olmalı."

    SARI; SANAT İÇİN DAYANIŞMA

    Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, belediye olarak sergiye evsahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Sarı, "'Dayanışma İçin Sanat, Sanat İçin Dayanışma' sloganıyla arkasında büyük bir emek olan sergiye katkıda bulunan sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

    SERGİYE 20 SANATÇI KATILDI

    20'nci Plastik Sanatlar Karma Sergisi'ne sanatçılar, Ayşe Topçu, Barbaros Aksu, Bülent Tüfekçi, Derya Derya Yılmaz, Elmas Çalışkan, Derya Yılmaz, Hekimhan Hekimoğlu, Fahrettin Kaya, İshak Kalaç, Macide Duran, Mehmet Arslan, Mustafa Özdemir, Müjgan Ezer, Müşerref Gönül Açar, Nusret Besim Ekmen, Rahmi Kalkan, Sevda Kesim, Sinan Kubilay, Soner Kolbüken ve Tekin Fırat eserleriyle destek verdi.

    25 Şubat Cuma gününe kadar açık kalacak sergide, farklı konularda rengarenk sergide yağlıboya, akrilik boya, suluboya, karakalem çalışması resimler, grafik tasarımı, seramik çalışması objeler ile fotoğraf çalışmaları yer alıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow