hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    23 Nisan'da ilk fener alayı

    23 Nisanda ilk fener alayı
    expand

    23 Nisan'da ilk fener alayı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2012 yılından bu yana her 19 Mayıs ve 29 Ekim'de Konyaaltı varyanttan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren fener alayı, bu yıl ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da düzenlenecek. Yürüyüş sonrası Haluk Levent konser verecek.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2012'den 2014'e kadar, 2014'den 2018'e kadar ise Muratpaşa Belediyesi'nin her 19 Mayıs ve 29 Ekim'de organize ettiği geleneksel fener alayı bu yıl ilk kez 23 Nisan'da da düzenlenecek. Konyaaltı varyantta 23 Nisan Salı günü saat 19.30'da başlayacak fener alayı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğündeki 150'ye aşkın sivil toplum örgütünden oluşan Cumhuriyet İçin El Ele Platformu tarafından gerçekleştirilecek.

    ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, bütün Antalyalılara ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Büyükşehir Belediyesi ile bu sene Antalya'da ilk defa bir fener alayı ve konser düzenleneceğini belirten İbrahim Daş, “150'ye yakın STK'nın oluşturduğu Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu ve yüz binlerce Antalyalı, bu yıl coşkulu şekilde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza sahip çıkacak" dedi.

    HALUK LEVENT KONSERİ

    ADD Başkanı Daş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin 23 Nisan Salı günü saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacağını söyledi. Gün içerisinde çeşitli etkinliklerinin yapılacağını kaydeden Daş, saat 19.30'da Konyaaltı varyant girişinde başlayacak fener alayının Cumhuriyet Meydanı'nda sona ereceğini kaydetti. Başkan Daş, fener alayı sonrasında Anadolu rock müziği sanatçı Haluk Levent'in meydanda konser vereceğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow