hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    29 Ekim kutlamalarına korona kısıtlaması

    29 Ekim kutlamalarına korona kısıtlaması
    expand

    29 Ekim kutlamalarına korona kısıtlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü kutlamaları, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıllara göre daha dar kapsamlı planlandı. Konyaaltı varyanttan Cumhuriyet Meydanı'na kadar binlerce kişinin katılımıyla yapılan fener alayı yerine, sınırlı sayıda araç konvoyundan oluşan fener alayı düzenlenecek. Antalya Valiliği'nce, sadece çelenk töreni ve tebriklerin kabulü yapılacak. Cumhuriyet resepsiyonu ise olmayacak.
    Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Antalya Valiliği ve belediye başkanlıkları tarafından planlandı. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle kutlama programlarında, önceki yıllara göre birçok etkinlik iptal edildi veya salgın tehdidine karşı içerik değiştirdi.
    Kutlamalar 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00'te, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreniyle başlayacak. Resmi programa göre Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına çelenk sunulacak. 29 Ekim Çarşamba günü saat 09.45'te Antalya Valisi Ersin Yazıcı, makamında tebrikleri kabul edecek. 
    VARYANTTAN ARAÇLI FENER ALAYI
    Bu bayramda, Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve binlerce Antalyalının katıldığı fener alayı, koronavirüs salgını nedeniyle yapılmayacak. Bunun yerine 29 Ekim Perşembe günü saat 18.30'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar, motosiklet ve klasik araçların sınırlı sayıda katılımıyla araç konvoyu şeklinde fener alayı olacak. Ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk'ün kürsüde konuşma yaptığı ilk meclis binasının birebir ebattaki sahnesi kurulacak ve bir de resim sergisi açılacak. 
    Kutlamalarda Muratpaşa Belediyesi 29 Ekim Perşembe saat 16.00'da Bülent Ecevit Bulvarı'nda araçlı fener alayı gerçekleştirecek. Bülent Ecevit Bulvarı Atatürk Spor Salonu yanında ise saat 18.00'de, sınırlı katılımlı araçlı Tolga Çandar konseri ve Cumhuriyet filmi gösterimi düzenlenecek. Konyaaltı Belediyesi 28 Ekim saat 19.30'da belediye binası önünde film gösterimi ve oda orkestrası konseri gerçekleştirecek.
    STÖ'LERDEN ÇELENK DAVETİ
    Kutlamalar kapsamında Antalya'da 100'ü aşkın sivil toplum örgütü, siyasi parti, sendika, meslek örgütü gibi kuruluşlardan oluşan Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu, 28 Ekim Çarşamba günü yapılacak çelenk sunma töreni için katılım çağrısında bulundu. Platform sözcüsü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İbrahim Daş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yılını büyük bir coşku ve kararlılıkla kutlayacak olmanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.
    28 Ekim saat 13.00'te Atatürk Anıtı'ndaki Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenine katılım çağrısında bulunan Daş, 28 Ekim 13.00'te başlayıp 29 Ekim 24.00'te bitecek olan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde yapılacak tüm kutlama ve törenlerin Türk Milleti'nin Atatürk Cumhuriyetine bağlığını güçlendireceğine inançlarının tam olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow