hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 ay hapis yatan kadın beraat etti

    3 ay hapis yatan kadın beraat etti
    expand

    3 ay hapis yatan kadın beraat etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da resmi nikahlı eşiyle ayrı yaşayan G.K. adlı kadın, eşi uyuşturucudan tutuklanınca eşyalarını toplamak için eve gitti. Bu sırada polisin baskın yaptığı evin zeminindeki fayansların altından uyuşturucu çıkınca G.K., 3 aylık bebeği ile birlikte cezaevine girdi. 3 ay sonra mahkemeye çıkan G.K., eşinin 'o uyuşturucular benim' demesiyle beraat etti.
    Olay, geçen yıl 13 Aralık'ta meydana geldi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ihbar üzerine, Yeşildere Mahallesi 1171 Sokak üzerindeki bir eve baskın düzenledi. Baskında uyuşturucu haplar ele geçirildi. Gözaltına alınan ev sahibi Hüseyin K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
    Eşinden ayrı yaşayan G.G., 20 Aralık tarihinde, eşyalarını toplamak için Isparta'dan Antalya'ya gelerek eve gitti. Eşyalarını topladığı sırada polis baskın yaptı. Evde, narkotik köpeği ile yapılan aramada yerdeki fayansın altında uyuşturucu çıktı. G.G., 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçu'ndan tutuklanarak, 3 aylık bebeği ile birlikte cezaevine kondu.
    3 ay sonra, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan G.G. suçlamaları kabul etmedi. G.G. savunmasında, “Ben hayatım boyunca hiçbir zaman devletime karşı hatada bulunmadım. Eşim Hüseyin, olay tarihinden bir hafta önce uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanmıştı. Ben ise eşime yaşadığım sorunlardan dolayı küsmüş Isparta'daki annemin evine gitmiştim. Eşimin tutuklanmasının üzerinden bir hafta geçtikten sonra Antalya'ya gelerek evdeki eşyalarımı toplamak istedim. O sırada, polisler geldi. Yaptıkları aramada fayansın altında uyuşturucu buldular. Kolluk güçleri bir hafta önce geldiklerinde evde detaylı bir arama yapmamışlar. Eşim de çok ceza alacağı düşüncesiyle sadece üzerindeki uyuşturucuları vermiştir. Yakalanan mallar benim değildir" dedi.
    Duruşmada tanık olarak dinlenen tutuklu Hüseyin K. ise sanığın eşi olduğunu ifade ederek, “Eşim bir süredir Eğirdir'de annesinin yanındaydı. Polisler beni yakaladıkları zaman evde sadece ben vardım ve detaylı arama yapılmadı. Detaylı arama yapılsaydı, bu mallar da bulunurdu. Fayansın altından çıkan uyuşturucu maddeler bana aittir. Olay tarihinde ceza alırım diye bunları söylemekten çekindim" diye konuştu.
    Tanık olarak dinlenen G.G.'nin annesi A.G. de kızının bir süredir Eğirdir'de kendisinin yanında kaldığını öne sürerek, “Eşi ile arasında sorunlar vardı. Eşinin tutuklandığı haberi gelince Antalya'ya geldik. Ben de kızımla eşyalarını toplamaya gittim. Sonra polisler geldi. Evde uyuşturucu olduğu söylenince kızım polislerden evi aramalarını istedi" dedi.
    Sanık G.G.'nin avukatı Muhammet Murat Göl ise müvekkilinin fayansın altında saklanan uyuşturucularla bir ilgisinin olmadığını savundu.
    Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında ise evde yapılan aramada bulunan uyuşturucuların başka bir mahkemede yargılaması yapılan Hüseyin K.'ye ait olduğunun belirlendiğine dikkat çekerek, “Yapılan ilk aramanın narkotik köpeği ile detaylı yapılmaması nedeniyle uyuşturucuların bulunamadığının belirlendiği, dolayısıyla sanığın atılı suçu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatına ve tahliyesine karar verilmesi talep ve mütalaa olunur" dedi.
    Mahkeme sanık G.G.'yi beraat etti.
    3 aylık bebeği ile 3 ay hapiste kalan G.G.'nin tazminat davası açacağı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow