hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3. Etap Raylı Sistem'de raylar döşendi

    3. Etap Raylı Sistemde raylar döşendi
    expand

    3. Etap Raylı Sistem'de raylar döşendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Dumlupınar Bulvarı üzerindeki 2.5 km'lik ray imalatı sürerken, Meltem Katlı Kavşak çalışmalarında üst yapı imalatlarına başlandı.

    Büyükşehir Belediyesi'nin Varsak'ı Otogar, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile şehir merkezine bağlayan 3'üncü Etap Raylı Sistem Hattı'nın Otogar- Meltem etabında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Dumlupınar Bulvarı'nda ray imalatı sürerken, Akdeniz Üniversitesi önünde katlı kavşak çalışması yapılıyor.

    KATLI KAVŞAK YÜKSELİYOR

    Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşak çalışmalarında viyadük ayaklarının betonarme imalatları tamamlandı, üst yapı imalatları ise hızla devam ediyor. İmalatları tamamlanan bölgelerde de ekipler döşeme beton hazırlığı yapıyor. Kavşak tamamlandığında Antalyaspor Kavşağı ve 100. Yıl Bulvarı'ndaki trafiği de rahatlatacak.

    2.5 KM RAY İMALATI TAMAMLANDI

    Otogar- Meltem etabındaki Dumlupınar Bulvarı üzerinde 2.5 km'lik ray imalatı tamamlandı. Bunun yanında ray kaynağı, kaplama betonu ve kablo kanal imalat çalışması devam ediyor. İmalatların katlı kavşağa kadar devam edeceği, kavşaktaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ray döşeme işleminin süreceği belirtildi.

    30 METRE DERİNLİĞE İNİLECEK

    Yer altı tünellerinin bağlanacağı Batı Gar olarak adlandırılan yeraltı istasyonunda da mini kazık imalatları tamamlandı. Yetkililer, çalışmalarla kademe kademe aşağıya doğru inildiğini, 30 metre derinliğe inileceğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow