hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3'ü ağır 4 yaralı kavgasında 3 kardeşe tutuklama

    3ü ağır 4 yaralı kavgasında 3 kardeşe tutuklama
    expand

    3'ü ağır 4 yaralı kavgasında 3 kardeşe tutuklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 3'ü ağır 4 kişinin yaralandığı, silahlı bıçaklı kavganın şüphelilerinden 3 kardeş çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklandı.
    Olay, geçen Cumartesi sabahı saat 09.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Etiler mahallesi 850 sokak içindeki çocuk parkında meydana geldi. Aralarında daha önceden husumet bulunduğu iddia edilen iki grup, sabah erken saatlerde telefonda görüşüp tartıştı. Parkta görüşmek için sözleşen grup, ardından buluşarak bir anda önce sözlü tartışmaya ardından silahlı, bıçaklı kavgaya tutuştu. Kavgada iki gruptan Hakverdi Gençoğlu ile oğlu Gürkan Gençoğlu (24), Çetin Çelik ile kardeşi Fikret Çelik, silah ve bıçakla vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
    Bıçakla yaralanan Hakverdi Gençoğlu özel bir hastanede tedaviye alınırken, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Burnunun ön kısmından bıçakla yaralanan Gençoğlu'nun oğlu Gürkan Gençoğlu ise tedavisinin ardından polis merkezinde gözaltına alındı. Sağ bacak diz altı, sol göğüs kısmı ve sırtından silahla, elinden ise kesici aletle yaralanan Çetin Çelik ile iki bacağı, kolu ve başından bıçakla yaralanan kardeşi Fikret Çelik'in de durumunun ağır olduğu öğrenildi. 
    Olaydan sonra gözaltına alınan Hakverdi Gençığlu'nun 3 oğlu Gürkan Gençoğlu, Müslüm Gençoğlu ve Alibey Gençoğlu nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.
    İkinci Sulh Ceza Hakimliği'ne 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamalarıyla çıkarılan şüphelilerden Gürkan Gençoğlu beyanında, olaydan önce gece saat 02.00- 02.30 sıralarında araçlarının önünün Fikret ve Çetin Çelik kardeşler tarafından kesildiğini belirterek, “Ben, babam ve kardeşim Alibey olayın gerçekleştiği parka gittik. Çetin isimli şahıs babama bıçak sapladı. Kardeşi Fikret de sırtıma sallama tabir edilen bıçakla vurdu. Kimin ateş ettiğini bilmiyorum, görmedim" dedi.
    Gürkan Gençoğlu'nun avukatı ise müvekkilinin 2019 yılında yargılandığı bir dosyada akli dengesinin yerinde olmadığına dair bir raporunun bulunduğunu belirterek, serbest bırakılmasını talep etti.
    Müslüm Gençoğlu da araç alım satım işi yaptıklarını ifade ederek, “Benim olayla alakam yoktur. Ben daha sonra olay yerine gittim. Bakmakla yükümlü olduğum bir ailem ve hepimizin tutuklanması halinde işlerimiz sekteye uğrayacaktır. Ailevi konuda da sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Ben olayın dışında kaldığım için serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.
    Alibey Gençoğlu ise parkta konuştukları sırada Çetin isimli şahsın babasını bıçakla yaraladığını ve ardından kendisinin de bahse konu eylemi gerçekleştirdiğini ifade etti.
    Alibey Gençoğlu da müvekkilinin yüzde 70 oranında zeka geriliği olduğuna dair raporunun bulunduğunu ve serbest bırakılmasını istedi. 
    Nöbetçi hakimlik, sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunması, tanık beyanı ve hastane raporlarını da dikkate alarak adli kontrolün yetersiz kalacağını belirterek, 3 kardeşi de tutukladı. 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow