hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    40 yıl sonra baba mesleği 'sepetçiliğe' döndü

    40 yıl sonra baba mesleği sepetçiliğe döndü
    expand

    40 yıl sonra baba mesleği 'sepetçiliğe' döndü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan Durmuş Uygun, 40 yıl sonra baba mesleği olan sepetçiliğe geri döndü. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçede kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutabilmek için proje üreteceklerini kaydetti.

    Türkiye'de kentlilik bilinci en yüksek ilçelerden biri olan Konyaaltı, modern köyleriyle de dikkati çekiyor. Modern yapıları, sosyal donatı alanları ile kent kimliği ön plana çıkan Konyaaltı, köy hayatı özlemi çekenler için de doğanın içinde eşsiz güzellikler sunuyor. Konyaaltı Belediyesi, kent sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak projelerin yanında daha önce köy statüsünde yer alan mahallelerde hizmet üretmeye devam ediyor.

    BABA MESLEĞİNE DÖNDÜ

    Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olarak gösterilen sepetçilik, Konyaaltı'nda can buldu. Doyran Mahallesi'nde market işleten Durmuş Uygun, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yıllar sonra tekrar baba mesleğini eline aldı. Markette boş kaldığı zamanlarda dağlardan topladığı malzemelerle ekmek selesi ve yumurta sepeti ören Uygun, market işlerinin kötü gittiği bu günlerde el işçiliğiyle kendisine ek gelir sağlıyor. Pandemi öncesi işlerinin iyi olduğunu, pandeminin etkisiyle işlerinin azaldığını söyleyen Uygun, bu nedenle dükkandaki boş zamanlarında yeniden baba mesleğini icra etmeye başladığını kaydetti. 40 yıl önce de sepetçilik yaptığını anlatan Uygun, Konyaaltı Belediyesi'nin kendi mesleğinin içinde bulunduğu kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutmaya yönelik girişimlerinin değerli olduğu aktardı.

    EL EMEĞİNE VURGU

    Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kırsala yatırımları önemsediklerini kaydetti. Başkan Esen, kırsal mahallerinin her birinin kendine özgü güzelliği olduğunu belirterek, bu özellikleri ile o bölgeleri ön plana çıkaracaklarını vurguladı. Konyaaltı'nın bazı mahallelerinde kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutan vatandaşlar olduğunu belirten Esen, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri belediye olarak yaşatmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. İlçede kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutan kişileri bir araya getirerek proje üreteceklerini dile getiren Esen, "Bazı mesleklerin ekonomik açıdan çok gelir getirmese de ayakta kalmasının değerli olduğu kanısındayız. Bu tür meslekler kültürümüzün geleceğe aktarılmasında önemli işlev görüyor. Konyaaltı Belediyesi olarak sanatkarlarımızı imkanlar dahilinde desteklemeye devam edeceğiz. El emeği en yüce emeklerden biridir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow