hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    49 çocuk konsere çıkamayınca, mini bir video konser hazırlandı

    49 çocuk konsere çıkamayınca, mini bir video konser hazırlandı
    expand

    49 çocuk konsere çıkamayınca, mini bir video konser hazırlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı Çocuk Korosu’ndaki 49 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için verecekleri konserin koronavirüs salgını nedeniyle yapılamaması üzerine mini bir video konser hazırlandı. Yaşları 8 ile 13 arasında değişen çocukların evlerinde çektikleri videolar birleştirilerek 2 dakika 21 saniyelik mini bir konser oluşturuldu.

    Koro şefi Sonat Coşkuner’un 2,5 yaşındaki kızı Serenad'ın görüntüsüyle başlayan video-konserin aranjörlüğünü Barış Hardal yaptı. Koroda, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı Çocuk Korosu üyeleri Ada Bardak, Ada İrem Osan, Ali Güney Seyfettinoğlu, Alp Özkara, Asya Göl, Asya Toydemir, Asya Mina Koçinalı, Ataman Kaçar, Ayşe Sıla Özyalavuz, Ayşe Yılmaz, Aylin Eda Gürer, Azra Bingöl, Berensu Şahingöz, Berra Kurtbeyoğlu, Bilge Nazlı, Cemre Bahar Çiftçi, Cemre Diler, Ceren Bakar, Defne Hepyücel, Defne Yaşar, Defne Dağlı, Deniz Akbayrak, Deniz Gürpınar, Deniz Yavuz, Duru Yücel, Ece Dağlı, Ecrin Turan, Erdem Kunduracıoğlu, Eylül Erdoğan, Eymen Yiğit Aydın, Hasan Arda Arıcı, Ilgın Naz Yılmaz, Işıl Aldoğan, İrem Kılınç, Mehmet Akın Öngüt, Murat Gelen, Naz Bozkır, Nira Aslan, Nisan Şeker, Rüzgar Köse, Serra Selçuk, Sude Naz Üçüncüoğlu, Suğra Çotur, Tauna Gündeşlioğlu, Umay Yılmaz, Zeynep Eliz Demoğlu, Zeynep Tuğçe Altunkaya yer aldı. Yaşları 8 ile 13 arasında değişen 49 çocuk, söz ve müziği Saip Egüz’e ait ‘Bugün 23 Nisan Hep Neşeyle Doluyor İnsan' eserini seslendirdi.

    'ÇOCUKLAR BAYRAM COŞKUSUNU HİSSETSİN DİYE YAPTIK'

    Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı öğrencileri ve farklı okullardan seçilen Çocuk Korosu üyesi 49 çocuğun evlerinde çektikleri videoları kendilerine yolladıklarını anlatan Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Nihan Yağışan, daha sonra bu videoları birleştirerek 2 dakika 21 saniyelik bir video-konser hazırladıklarını ifade etti. Çocuk Korosu ve Çocuk Orkestrası’nı kurmanın göreve geldiği ilk günden itibaren kendisi için en önemli proje olduğunu belirten Prof. Dr. Yağışan, “Bunu gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu yıl da amacımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımızı, üstelik böylesine anlamlı bir yıldönümünde coşkuyla kutlamaktı. Ancak içinde bulunduğumuz ve bütün dünyayı etkileyen bu olağanüstü durum sebebiyle bunu gerçekleştirmeyeceğimiz için biz de farklı bir yola başvurduk. Hem çocukların yeniden o motivasyonunu canlandırmak hem de bayramı yine coşkuyla kutlamak adına böyle bir çalışma planladık" dedi.

    50 SAATTE HAZIRLANDI

    Koro üyesi çocukların her birine müzik altyapısını gönderip evlerinde üzerine şarkıyı söylemelerini istediklerini kaydeden Prof. Dr. Nihan Yağışan, “Sonrasında da tek tek ses ve görüntüleri montajlayıp, uzun soluklu 50 saatlik bir çalışma sonunda, böyle bir klip hazırlandı. Böylece çocuklar hem bayram coşkusunu yaşamış oldu, hem de yine müziğin birleştirici gücü ile ortaya güzel bir iş çıkarmanın gururunu yaşadılar" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow