hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    50 yıllık gazete

    50 yıllık gazete
    expand

    50 yıllık gazete

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Finike Akdeniz Gazetesi 50. yaşına girdi. İmtiyaz Sahibi M. Sıddık Çeviren, yarım asrı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    Yayın hayatına 15 Kasım 1971 yılında başlayan Finike Akdeniz Gazetesi, yarım asrı geride bıraktı. İmtiyaz Sahibi M. Sıddık Çeviren, "Bizler toplumun gözü, kulağıyız. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Finike'de birçok yatırımın yapılmasına vesile olduklarını aktaran Çeviren, "İlçede birçok yatırım yapılmasına öncü olduk. Toplumsal fayda düsturuyla hareket ederek, kendi çıkarlarımızı hiçbir zaman ön planda tutmadık. Dün nasıl hareket ediyorsak, bugün de ilçemizin kalkınması için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

    50 YILLIK TARİH

    Çeviren sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Finike'nin yakın tarihi ile ilgili ne yazık ki çok fazla yazılı kaynağa sahip değiliz. Bu yönüyle bakıldığında 50 yıl geriye uzanan değerli bir arşive sahibiz. Gazetecilik gerçekten zor bir meslek. Hele bir de günlük gazete çıkarıyorsanız. Gazete çıkarıyor olmanın ekonomik bir maliyeti var. Kamu adına bilgi topluyor olmanın ağır yükünü omuzlarımızda taşıyoruz. Öte yandan, insanların bireysel özgürlüklerini de gözetmek zorundayız. Emek, adalet, eşitlik, insan hakları ve toplum çıkarlarını ön plana çıkardığımız haberler yapabilme bilinciyle hareket etmeye çalışıyoruz. Kimi zamanlarda tepki ile karşılaştığımız da oluyor. Ancak, toplumsal bir fayda gördüğümüz noktada özel çıkarlarımızı bir kenara iterek konuyu kamuoyunun bilgisine ve değerlendirmesine sunuyoruz."

    ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

    Antalya bölgesinde Finike Akdeniz Gazetesi'nin örnek gösterildiğini söyleyen Çeviren, "Örnek gösterilmemiz iyi niyetli ve toplumun çıkarlarını ön planda tutmaya amaç edindiğimiz içindir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow