hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    500 milyona malolacak Kemer- Kumluca yolu 2022'de tamamlanacak

    500 milyona malolacak Kemer- Kumluca yolu 2022de tamamlanacak
    expand

    500 milyona malolacak Kemer- Kumluca yolu 2022'de tamamlanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-Pa Komisyonu Başkanı Atay Uslu, Kemer- Tekirova-Kumluca-Finike bölünmüş yol çalışmalarını inceledi, Karayolları Bölge Müdür vekili İbrahim Yaşar ve teknik heyetten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karayolları yetkilileri, bölünmüş yol çalışmalarına 150 iş makinesi ve 300'den fazla teknik ekiple hızla devam ettiklerini anlattı. 2020'de tamamlanması planlanan yol 500 milyon lira malolacak.

    YOL 2022'YE KADAR TAMAMLANACAK

    Karayolları yetkililerinden bilgi alan AK Parti Milletvekili Atay Uslu, toplam uzunluğu 40 kilometre olan Kemer-Tekirova- Kumluca bölünmüş yolda fiziksel gerçekleşmenin yüzde 60 olduğunu söyledi.

    "Bölge ciddi bir heyelan bölgesi, heyelan ıslahları yapılıyor. Tabi yol yapım ekibini en çok zorlayan konulardan bir tanesi bu heyelanlar" diyen milletvekili Uslu, şöyle konuştu:

    "Bölgeye yaklaşık olarak 80 bin 600 metre yani 80 kilometre fore kazık çakılması çalışmaları, projenin önemli hususlarından bir tanesi. Özellikle yolun Ulupınar civarı suyun bol olduğu, çok yumuşak zemin. Yol adeta zemine çakılan beton kazıkların üzerinde ilerliyor. Kemer-Tekirova-Kumluca yolunu 2022'ye kadar tamamlamayı planlıyoruz. Yol tamamlanınca toplam maliyeti 500 milyon liraya yani eski parayla 500 trilyonu bulacak"

    BİR YANDA TOROSLAR DİĞER YANDA YEMYEŞİL VADİLER

    AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, yolun tamamlanmasıyla bölge ulaşımının büyük ölçüde rahatlayacağını, konforunun artacağını belirtti. Antalya'nın tüm projelerini AK Parti Antalya Milletvekilleri olarak takip ettiklerini anlatan Uslu, yol üzerinde bulunan Phaselis Tüneli'nde de çalışmaların devam ettiğini ve yolla beraber trafiğe açılacağı müjdesini verdi. Uslu konuşmasına şöyle devam etti:

    "Proje tamamlandığında Kaş-Demre-Finike-Kumluca ilçelerimizin Antalya'ya ulaşımı hem rahatlayacak hem konforu artacak hem de hızlanacak. Bu yol seyri güzel bir yol, bir tarafta deniz diğer tarafta da dağlar. Tekirova'dan sonra ise bir tarafta Toroslar diğer tarafta derin vadiler ve yeşillikler. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da, il teşkilatımızda yakınen takip ediyor."

    İncelemelere ve bilgilendirme toplantısına AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ile birlikte, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı ve Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin, bölge şöförler odası temsilcileri katıldılar.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow