hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    65 yaş üstü çalışan ve 18- 20 yaş arası gençlere yasak kalktı

    65 yaş üstü çalışan ve 18- 20 yaş arası gençlere yasak kalktı
    expand

    65 yaş üstü çalışan ve 18- 20 yaş arası gençlere yasak kalktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 65 yaş üstü iş sahibi ve çalışanlar, 18- 20 yaş arası gençlerin sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. 18 yaş altı çocukların bakıcı, aile büyükleri, kreş ve gündüz bakımevlerine gidebilmelerine de izin verildi. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı başvuruları için 30 Mayıs Cumartesi günü il- ilçe nüfus müdürlükleri de açık olacak.

    İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlara göre, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar arasındaki işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını, aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

    Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan gençlerden 31 Aralık 2002 tarihinden önce doğmuş olan 18- 20 yaş arasındaki gençler için sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi çocuklar ve gençler ihtiyaca göre bakıcıya, aile büyüklerine, kreş veya gündüz bakım evlerine gidebilmeleri için veli/vasilerinin nezaretinde yolculuk yapabilecekler.

    Yasak kapsamındaki 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar 31 Mayıs Pazar günü 14.00- 20.00 saatleri arasında, 0- 18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler ise 3 Haziran Çarşamba ve 5 Haziran Cuma günü 14.00- 20.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler.

    ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YKS'ye girecek olan öğrencilerin T.C. kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla il/ilçe nüfus müdürlükleri 30 Mayıs Cumartesi günü açık bulundurulacak. Sınava girecek öğrenciler ve ihtiyaç olması halinde ana, baba, veli veya vasisinden bir kişi, 30 Mayıs Cumartesi günü il/ilçe nüfus müdürlüklerine T.C. kimlik kartı başvurusu ile sınırlı olmak üzere ve sınava başvurulduğunu gösterir belgeyi ibraz etmek şartıyla dışarı çıkabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow