hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    74 futbol sahası büyüklüğündeki orman korundu

    74 futbol sahası büyüklüğündeki orman korundu
    expand

    74 futbol sahası büyüklüğündeki orman korundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, nitelikli ambalaj atıklarıyla birlikte bitkisel atık yağ ve e-atıkların geri dönüşümünü sağladığı Çevreci Komşu Kart projesiyle yaklaşık 74 sahası büyüklüğündeki orman alanı korudu.

    Muratpaşa Belediyesi'nin Türkiye'nin ilk ve tek ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart'la ilçe sakinleri marketlerde kullanabilecekleri puanlar kazanırken nitelikli atıklarının geri dönüşümünü sağlayarak doğayı da koruyor. Nisan 2016'da 2 mahallede pilot proje olarak başlayan ve kısa sürede tüm ilçede ev ev ziyaret edilerek kartların dağıtılmasıyla ilçe genelinde uygulanmaya başlayan proje kapsamında, eylül ayı sonu itibarıyla evlerden 12 milyon 250 bin 390 kilogram kağıt, metal, cam ve plastik gibi nitelikli atık toplandı.

    Muratpaşa sakinleri, Çevreci Komşu Kart'la 5 milyon 349 bin 98 kilogram kağıdın geri dönüşümünü sağlayarak 524 bin 17 metrekare, yaklaşık 74 futbol sahası büyüklüğünde orman alanı korunmuş oldu. Böylece 98 bin 638 ağacı kesilmekten kurtaran Muratpaşa sakinleri, kağıt yapımı için kullanılacak 44 milyon litreye yakın suyun da tasarruf edilmesini sağladı.

    Bununla birlikte 1520 adet elektrikli ve elektronik atık ile 3 bin 400 litre bitkisel atık yağ da 2019 yılı içinde Çevreci Komşu Kart kapsamında evlerden toplandı. Toplanan bu atıklar karşılığında Çevreci Komşu Kartlara 3 milyon 860 bin 618 lira karşılığı puan yüklenirken bunun 3 milyon 363 bin 182 liralık kısmı anlaşmalı marketlerde, fırınlarda, sinema salonlarında kullanıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow