hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ACE OF MICE’A ANTALYA DAMGASI

    ACE OF MICE’A ANTALYA DAMGASI
    expand

    Dünya kongre sektörünü 22 Ocak’ta İstanbul’da 7’nci kez buluşturacak olan Ace of MIce Fuarı’na Antalya damga vuracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONGRE turizminin kalbinin attığı Ace of MIce Fuarı, bu yıl İstanbul’da 7’nci kez düzenlenecek. 22–24 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek fuara Antalya Kongre Bürosu (ACB), 12 otel, Antalya Havalimanı İşletmesi, havayolu şirketleri ve tedarikçi firmalarla birlikte katılacak.
    Antalya’daki tüm kongre merkezlerini ve kentin simge değerlerini tek çatı altında tanıtarak güçlü bir pazarlama potansiyeline ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı ve ACB Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, bu yıl atılan adımlar sayesinde Avrupa ülkeleri arasında yükselen bir değer haline gelen Antalya ile ilgili iddialı olduklarını söyledi.
    VALİLİK VE BAKA’DAN DESTEK
    Antalya Valiliği ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKA) aldıkları destekle otelcileri, Antalya Havalimanı İşletmesi’ni ve turizmle bağlantılı çalışan şirketleri fuarda bir araya getireceklerini belirten Yeliz Gül Ege, Antalya destinasyonunu bütün bir değer olarak tanıtmayı hedefliyoruz. Antalya ile ilgilenenlerin karşısına tek çatı altında her şeyi bulabilecekleri bir yapıyla çıkmak istedik. Perge Antik Kenti, Hadrian Kapısı gibi kentin simge değerleri ve kongre turizmine yönelik sahip olduğu altyapısıyla öne çıkarmak istediğimiz Antalya’yı 300 metrekarelik alanda tanıtacağız” dedi.
    250 BİN KOLTUK KAPASİTEMİZ VAR
    Destinasyonun kongre turizmi alanındaki artılarını hem görsellerle hem de sunumlar ve oturumlarla anlatacaklarını ifade eden Ege, “Antalya’da 250 bine yakın nitelikli koltuk kapasitemiz var. Belek’te Cornelia grubuna ait bir yatırım olan Nest Kongre ve Fuar Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte Antalya, bu kulvarda önemli bir ilerleme kaydetti. Sahip olduğumuz kapasiteyi etkin şekilde tanıtacağız. Bunun yanında fuara antik kentlerin olduğu bütün bölgelere atıfta bulunan görsellerle gidiyoruz” diye konuştu.
    BU KENT G20’Yİ VE ICCA’YI YAPTI
    “Ace of MIce’da 2021’de öne çıkarılacak şehir Antalya olacak. Bu yılki açılışta önümüzdeki yılki Antalya temasının lansmanı yapılacak. Yıl içinde de gerekli görüşmeleri yapıp sektörden görüşler alarak Antalya yılına hazırlanacağız. G-20’yi gerçekleştiren bu şehir, ICCA’da ise dünyadan 72 ülkeden bine yakın katılımcıyı ağırladı. Bunlar tanıtım yaparken elimizi çok güçlendiren başarılar. Kongre turizminde yüzde 200’ü aşan bir büyüme var. 2016 yılında yaşanan yüzde 50’lere varan kaybı geri kazandığımız gibi üzerine iyi bir artış ekledik. Şimdi yapmamız gereken bu yükseliş ivmesini devam ettirmek.”
    2023 TAHMİNİ YÜZDE 50 ARTIŞ
    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan bakanlık bünyesinde kongre turizmi için ayrı bir birim oluşturulacağının bilgisini aldıklarını söyleyen Yeliz Gül Ege, “Turizm Geliştirme Ajansı’nda Antalya’dan seçilen yönetim kurullarının yanında bu konuda uzman 3 başkan yardımcısı görevlendirildi. Türk Hava Yolları’nın direkt seferleri de sağlık, spor ve kongre turizmini güçlendiren bir uygulama. Kongre turizminde 2023’e kadar en az yüzde 50’lik bir artış bekliyoruz. Avrupa fuarlarında aldığımız izlenimler, yaptığımız görüşmeler ve 2022 – 2023 taleplerine göre bu artışı sağlayacağımızı çok net söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

    ATAV’IN PROJESİ FİNALE KALDI

    Antalya Tanıtım Vakfı’nın, ACE of MICE Fuarı kapsamında düzenlenen proje yarışmasında finale kaldığını duyuran Yeliz Gül Ege şöyle konuştu: “Mice sektörünün en iyilerinin belirlendiği bu yarışmaya biz ‘Eserler Ait Olduğu Yerde Güzel’ projesiyle katıldık. Projemizin de içinde bulunduğu 4 proje finale kaldı. Final aşamasında jüriye 7 dakikalık bir sunum yaptım. Eğer tarihe duyarlılık bakımından çok özel olan projemiz seçilirse Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte 2 Nisan’da törene katılarak ödülümüzü Antalya’ya getireceğiz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow