hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adı sahnede yaşatılacak

    Adı sahnede yaşatılacak
    expand

    Adı sahnede yaşatılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sosyoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptıktan sonra 24 yaşındayken yaşamını yitiren Bilge Sönmez'in adı tiyatro sahnesine verildi.

    Tiyatro Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TED-YAR DER) Kültür Evi bahçesindeki açık hava sahnesi tadilatla iyileştirildi. Dernek başkanı Adem Atar'ın önerisiyle yönetim kurulu ve üyeler, sağlığında bilime, kültür-sanata ve çocukların eğitimine önem veren Bilge Sönmez'in adının sahneye verilmesine karar verdi.

    GECENİN SÜRPRİZİ NUGAY

    Yenilenen ve 'Bilge Sönmez Sahnesi' adı verilen sahnenin açılışı için özel bir gece düzenlendi. Gecenin sürpriz sanatçısı Antalya sahnelerinin ünlü ismi Onur Nugay oldu. Nugay, gitarıyla kendi bestelerini ve günün sevilen neşeli şarkılarını 'Bilge Sözmez' için seslendirdi.

    Bilge Sönmez'in anısına gerçekleşen özel geceyi Antalya'nı yerel ses sanatçılarından Ceyda Aydın da repertuarındaki en güzel şarkılarını bağlama- gitar eşliğinde yorumlayarak hareketlendirdi. Gecede ayrıca şiirler okundu, çocuklara önem veren Bilge Sönmez için hikâye ve masal yazarları kısa anlatımlı hikâye ve masallar okudu.

    Bilge Sönmez'in emekli öğretmen annesi Fatma Sönmez ise duygu yüklü bir konuşma yaptı. Sönmez, "Dernek yönetimi kızımın isminin yaşatılması için bana sürpriz yaptı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow