hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ADT, perdeyi 'Yastık Adam' ile açacak

    ADT, perdeyi Yastık Adam ile açacak
    expand

    ADT, perdeyi 'Yastık Adam' ile açacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ATD), koronavirüs salgının neden olduğu uzun bir aradan sonra kapanan perdesini 9 Eylül Çarşamba akşamı 'Yastık Adam' adlı yeni bir oyun ile açacak.
    ADT'nin izlenme rekoru kırması beklenen 'Yastık Adam' adlı oyununun ana karakterlerini Gökhan Tüzün (Michal) ile Salih Bayraktar (Katurian) oluşturdu. Eserde Niyazi Mert Kurt (Tupolski), Şükrü Gürel (Ariel), İsmail Sabri Memiş (1. Polis), Okan Kağnıcı'da (2. Polis) rol aldı.
    Martin Mecdonagh'ın yazdığı, Yusuf Eradamın Türkçe'ye çevirdiği eserin rejisörlüğünü Bengisu Gürbüzer Doğru üstlendi. Selge Ezgi Memiş ile Zehra Ece Aral'da reji asistanı olarak görev aldı. Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostüm tasarımı Fatma Gördü, ışık tasarımı Hakan Özdemir, müzik sunumu da Gökhan Çakıcı'nın imzasını taşıyan oyun izleyenleri güldürecek, neşelendirecek, düşündürecek.
    OYUNUN KONUSU
    Eserde, totaliter bir ülkede sorguya çekilen bir yazar, karanlık masallar, işlenen çocuk cinayetleri ve soruşturma boyunca beklenmedik şekilde geçmişlerine yolculuk edilen kişilerin sıra dışı hikâyesi anlatılıyor, hayatın her alanına ve insanın her dönemine nüfuz eden şiddetten söz ediliyor. Yazar Katurian'ın sıra dışı öykü anlatılarıyla gelişen oyun, gerçekle kurma canın, masumla suçlunun, suçla cezanın, iç içe geçtiği, birbirine karıştığı bir dünyaya taşıyor izleyenleri.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow