hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AESOB Başkanı Dere'den Ramazan uyarısı

    AESOB Başkanı Dereden Ramazan uyarısı
    expand

    AESOB Başkanı Dere'den Ramazan uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Ramazan ayı öncesinde gıda alışverişlerinde dikkat edilmesi gerektiğini belirterek mahalle esnaflarından ve güvenilir yerlerden alışveriş yapılması önerisinde bulundu.

    Ramazan ayına sayılı günler çarşı, pazar alışverişlerinde yoğunluk yaşanıyor. AESOB Başkanı Adlıhan Dere, vatandaşların iftar sofraları için alışverişlerin arttığını, koronavirüs nedeniyle internet üzerinden gıda alışverişine yönelim arttığını söyledi. Başkan Dere, "Ancak, hijyen olmayan ve nasıl üretildiği bilinmeyen merdiven altı ürünlere karşı vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Bu süreçte bereket, mağfiret ve paylaşım ayı olan Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun hareket etmeye özen göstermeliyiz. Alışverişlerimizi yaparken hem israftan kaçınmalıyız hem de alışverişlerimizi en doğru bildiğimiz, güvendiğimiz mahalle esnafımızdan yapmalıyız" dedi. Dere, koronavirüs nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı gibi önlemler karşısında panik olunmamasını istedi, "Ürünleri stok yapmaya gerek yok. Ülkemizde bir kıtlık söz konusu değil, alışverişlerimizi zamanında yapalım, tanıdığımız, güvendiğimiz esnafımızı tercih edelim yeter" diye konuştu.

    MERDİVEN ALTI, SAĞLIKSIZ ÜRÜNLERE DİKKAT

    Ramazan ayının yaklaşması ve koronavirüs nedeniyle evlerde kalınan bu günlerde vatandaşın sağlığını hiçe sayan fırsatçıların türediğini vurgulayan AESOB Başkanı Adlıhan Dere şöyle konuştu:

    "İlk sahur için sayılı günler kaldı. Ramazan ayı öncesinde hemşerilerimiz fırsatçılara geçit vermemeli. Koronavirüs nedeniyle vatandaşlarımızın evlerde kaldığı bu günlerde internetten alışverişlerin artması fırsatçılara da ortam hazırlıyor. Fiyatları düşük tutarak merdiven altı temizlik ürünleri, gıda ürünleri satılmaya başlandı. Vatandaşlarımız her zamankinden daha fazla dikkatli olmalı. Ucuz diye satılan denetimsiz, merdiven altı diye tabir ettiğimiz biçimde üretilen ürünler hem sağlıksız hem de kalitesiz ayrıca sağlık açısından bir sorun oluştuğunda karşımızda muhatap bulamayız. Alışverişlerimizi mutlaka bildiğimiz, güvendiğimiz gerektiğinde hesap sorabileceğimiz mahalle esnaflarımızdan yapalım ki hem kendi sağlığımızı koruyalım hem de esnafımızın da yaşaması ve ayakta kalmasına katkı sağlayalım. Böylece bir yandan ibadetimizi gerçekleştirirken bir yandan da birlik ve dayanışma anlayışının hakim olduğu Ramazan ayına yakışır bir davranış sergilemiş olalım."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow