hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afyonkarahisar'da RETİDER kuruldu

    Afyonkarahisarda RETİDER kuruldu
    expand

    Afyonkarahisar'da RETİDER kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da yeni kurulan Retina Hastaları Dayanışma Derneği (RETİDER) tanıtım toplantısı düzenledi.

    RETİDER tanıtım toplantısı Afyonkarahisar Belediyesi'ne ait Karayolları Parkı'nda düzenlendi. Tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri ve dernek üyeleri katıldı. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Dernek Başkanı Mesut Yurt yaptı. Başkan Yurt, Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin retina hastası olduğuna dikkat çekti.

    TÜRKİYE'DE 500 BİN RETİNA HASTASI VAR

    Hastalığın tedavisinde dünyada önemli gelişmelerin olduğuna vurgu yapan Yurt, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre her 1000 kişiden 6'sı görme engellidir. Bundan yola çıktığımızda ülkemizde yaklaşık 500 bine yakın kişinin görme engelli olduğu tahmin edilmektedir. Bu hastaların tedavilerine yönelik son yıllarda dünyada ciddi ilerlemeler kaydedilmektedir. Teknolojinin ve genetik biliminin de katkıları ile eskiden imkansız gibi bilinen bazı hastalıkların hem tanısı hem de tedavisi mümkündür. Görme kayıplarının birçoğu genetiktir. Bu açıdan önce tedaviler bozukluğu tespit olunup sonrasında tedavi etmek şeklinde olmaktadır. Bu açıdan derneğimizin de hedeflerinden bir tanesi üniversitede de tıbbi yaklaşımlar sergilemek olacaktır. Tüm dünyadaki çalışmaları takip ederek ülkemizde de bir üniversitemizin önceliğinde Retina Araştırmaları Merkezi Laboratuvarı oluşturulması en büyük hedefidir" dedi.

    'DERNEĞİN YANINDA YER ALACAĞIZ'

    Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de yeni kurulan derneğin hayırlı olmasını dileyerek, dernek faaliyetlerine her zaman destek olacaklarını aktardı. Zeybek, şöyle dedi:

    "Mesut hocamla uzun süredir çalışıyorum. Her sivil toplum örgütünde görev alan, aldığı görevleri yerine getiren bir kişi. Bu dernekte de kendisine ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Reşat hocamın başarılı çalışmalarını biliyorum. Üniversitede de kendisi başarılı çalışmalara imza attı. Hocamızın siyasi olarak Afyon'da kalması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kendileri bu şehre büyük kazanımlarda bulunacaktır bundan eminim. Retina deyip geçmemek lazım. Göz hastalıkları büyük önem arz ediyor. Öncelik ettikleri için akademisyenlere bilim inşalarına başarılar diliyorum. Derneğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow