hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağlatan doğum günü kutlaması

    Ağlatan doğum günü kutlaması
    expand

    Ağlatan doğum günü kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GEÇEN yıl Ekim ayında yaşamını yitiren Engel Tanımayanlar Derneği'nin görme ve ortopedik engelli kurucu başkanı Özkan Gönenç'in doğum günü kutlaması sırasında duygulu anlar yaşandı, eşi Hilal Gönenç, yaş pastayı gözyaşları arasında kesti.

    Engel Tanımayanlar Derneği'nde gerçekleşen kurucu başkan Özkan Gönenç'in doğum gününde kutlama yapıldı, masa üzerine Gönenç'in fotoğrafı, önüne de mumların yandığı yaş pasta konuldu. Dernek üyesi özel bireyler ve aileleri, dernekteki el sanatları kurslarına katılan kursiyer, kurs öğretmenleri masa etrafında sevgi çemberi oluşturdu.

    DUYGULU YÜKLÜ ANLAR YAŞANDI

    Özkan Gönenç'in yaşamını yitirmesinden sonra dernek başkanlığı görevine seçilen eşi Hilal Gönenç, fotoğrafa sarılıp pasta üzerinde yanan mumları alkış eşliğinde üfleyerek söndürür iken duygulu anlar yaşadı, titreyen elleriyle pastayı keserken de "Özkan'ın yokluğuna bir türlü alışamıyorum" diyerek gözyaşlarına hâkim olamadı, dostları tarafından güçlükle teselli edildi.

    KENDİSİNİ ÖZEL BİREYLERE ADAMIŞTI

    Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Hilal Gönenç, üç çocuk babası olan eşi Özkan Gönenç'in yaşam hikâyesini kısaca özetledi, "Kendisini engelli bireylerin eğitimine adamıştı, tüm enerjisini bu yolda harcıyordu" dedi, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Özkan Gönenç, 16 yaşında iken görme engelli olmuş. Sağlık Bakanlığı'nda uzun yıllar çalışmış, emekliliği hak etmiş. Engelli bireylerin engelsiz yaşamaları için projeler geliştirdi, hayata geçirdi. Kendisi görme ve ortopedik engelli olmasına rağmen çok enerjikti, dernekteki hizmetleriyle de yaşama sıkı tutunmuştu. Kanun ve yönetmelikleri iyi bilirdi. Engelli bireylerin haklarını arayıp, savunurdu. El becerisi olan birçok bireyi iş sahibi yaptı, mutlu yaşamalarını sağladı. Bu arada 16 kez ameliyat geçirdi. Geçen yıl, sol kolundaki damarlarda meydana gelen tıkanmadan dolayı yoğun bakıma alındı, yorgun düşen kalbi daha fazla dayanamadı, aramızdan göçüp gitti."

    BAYRAĞI BİRLİKTE DALGALANDIRACAĞIZ

    Hilal Gönenç, eşi için kestiği doğum günü pastasını kendi elleriyle konuklarına servis etti, yaşlı gözleriyle "Eşim Özkan Gönenç'ten devraldığım hizmet bayrağını üyelerimizle birlikte dalgalandırmayı sürdüreceğiz, onun hayallerini birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow