hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Aida' operası ayakta alkışlandı

    Aida operası ayakta alkışlandı
    expand

    'Aida' operası ayakta alkışlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DEVLET Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 26'ncısı gerçekleşen Uluslararası Aspendos Opera ve Balesi Festivali kapsamında Aida operası sahnelendi.

    Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 'Carmen' operasıyla başlayan 'Kuğu Gölü' balesiyle devam eden 26'ncı Uluslararası Aspendos Devlet Opera ve Bale Festivali kapsamında Giuseppe Verdi'nin bestelediği Aida operası ikinci kez sahnelendi.

    Rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin, orkestra şefliğini İtalyan şef Fabrizio Maria Carminati'nin üstlendiği, Antalya ve Ankara DOB orkestra ve koro sanatçılarının eşliğinde sahnelenen eserin ikinci temsilinde 'Aida' rolünü soprano Anastasia Boldyreva üstlenirken 'Radames' rolünde ise Efe Kışlalı seyirci karşısına çıktı.

    Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde sahnelenen esere yerli ve yabancı sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Opera sanatçılarının performansı, göz alıcı tarihsel dekor ve kostümler izleyenlerin beğenisini kazandı. Temsil sonunda antik tiyatroyu dolduranlar sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

    Festival kapsamında 16 Eylül Pazartesi saat 21.00'de Expo'da 'Troya' epik operası sahnelenecek. Festival, 18 Eylül Çarşamba saat 21.00'de Aspendos Atik Tiyatrosu'nda DOB Genel Müdürü tenor Murat Karahan'ın seslendireceği gala konseriyle sona erecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow